ΑΑΔΕ: Κυνηγώντας νεκρούς και εταιρείες φαντάσματα

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Στα ΜΜΕ σήμερα:
"Στο φως δεκαέξι μεγάλες υποθέσεις
Τρανταχτές υποθέσεις από το πάρτι της φοροδιαφυγής αποκάλυψε η ΑΑΔΕ"

Διαβάζεις μέσα και έχει καμμιά δεκαριά υποθέσεις φοροδιαφυγής που διέρρευσε η ΑΑΔΕ όπως παλιότερα έκανε το ΣΔΟΕ και το υπουργείο οικονομικών.

Πάντα οι υποθέσεις που διαβάζουμε ανώνυμες, υποτίθεται για να προστατευθεί ο φοροφυγάς μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του, θυμίζουν τις πικάντικες ανώνυμες ιστοριούλες με τον γαμπρό, τη νύφη , τον κουμπάρο, τον πεθερό και δε συμμαζεύεται που γράφονται σε επαρχιακά sites και αναπαράγονται στο διαδίκτυο.

Καμμιά σοβαρή χώρα δεν διαρρέει ανώνυμες ιστορίες φοροδιαφυγής, παρά μόνον οι τριτοκοσμικές μπανανίες για να δικαιολογήσουν τους φορομπηχτικούς μηχανισμούς.

Εσείς κύριοι της ΑΑΔΕ , που διαρρέετε ανώνυμες ιστοριούλες αμφιβόλου αξίας , θέλετε να μου πείτε τι γίνεται με τα ανείσπρακτα βερεσέδια που έχετε κρεμάσει απο τις 6/7/2016 και φέτος δεν αξιωθήκατε ακόμα να επικαιροποιήσετε μια και συμπληρώθηκε ένας χρόνος απο τότε και ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες δις ευρώ;

Ο σύνδεσμος για όποιον θέλει να διαπιστώσει το τι συμβαίνει:

http://www.aade.gr/menoy/statistika-deiktes/demosiopoiese-opheileton-me-chree-ano-ton-150000eu
και που οδηγεί εδώ

http://www.publicrevenue.gr/kpi/static/doc/np/ofeilfp2016_1.html

και εδώ

http://www.publicrevenue.gr/kpi/static/doc/np/ofeilnp2016_1.html

Ζωντανοί, νεκροί, εταιρείες που δεν υπάρχουν πια, μέτοχοι που έχουν πεθάνει, δυο τεράστιες λίστες, μια εταιρειων και μια φυσικών προσώπων, ένας όμορφος αχταρμάς που με μικρές προσθαφαιρέσεις εμφανίζεται κάθε χρόνο.

Ο μεγαλύτερος οφειλέτης, φυσικό πρόσωπο, μετά απο μια μικρή, σύντομη,θητεία στη φυλακή έχει αφεθεί ελεύθερος, αφού αν κελαηδούσε θα αναστέναζε το σύμπαν.

Οσο για τις εταιρείες, νομικά πρόσωπα, διαβάστε μερικάονόματα για να καταλάβετε:

Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, Ολυμπιακή Αεροπορία, Ατλάντικ Σουπερ Μάρκετ μέχρι και η υπο εκκαθάριση Παλαιά Τράπεζα Κρήτης (Ν 2330/95) είναι μεταξύ άλλων ανάμεσα στα φαντάσματα.

Φυσικά δε θα εισπραχθούν τα περισσότερα απο αυτά τα δεκάδες δισεκατομμύρια, αλλά χρησιμοποιούνται ως στατιστικό άλλοθι για να αποδειχθεί οτι υπάρχει πολύ λίπος στη φοροδιαφυγή και οτι μπορούν να εισπραχθούν δεκάδες δισεκατομμύρια απο ανθρώπους και εταιρείες φαντάσματα.

Στην πράξη, το μόνο που κάνουν είναι να βελτιώνουν κάποιους δείκτες , οτι δήθεν το ελληνικό δημόσιο έχει να λαμβάνει δεκάδες δις έσοδα, επομένως είναι αξιόπιστο για οποιονδήποτε δανεισμό με την ίδια λογική που θεωρητικά μπορείτε να φεσώσετε όποιον περπατάει και αναπνέει αν τον πείσετε οτι είστε ο μοναδικός κληρονόμος ενός ανύπαρκτου πάμπλουτου θείου.

Σύνολο οι ανώνυμες φαιδρές περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε φορά είναι 1-2 δεκάδες εκατομμύρια το πολύ και το αξιοσημείωτο δεν είναι τα ποσά αλλά οι ιδιότητες των ατόμων κάθε φορά, αγρότες, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, άνεργοι για να δείξουν οτι όλοι τελικά είναι εν δυνάμει φοροφυγάδες , άρα καλά κάνει το κράτος που μας αντιμετωπίζει όλους σαν απατεώνες και μας ζητάει να αποδείξουμε την εντιμότητά μας κάθε φορά που έχουμε κάποια δοσοληψία με την εφορία.

ΥΓ. Ανάμεσα στις λίστες των εταιρειών υπάρχει εταιρεία φάντασμα, που ο διευθύνων σύμβουλος είναι σε μια απο τις κομματικές επιτροπές του κυβερνώντος κόμματος. Φυσικά το ποσό δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθεί ενώ επόμενες εταιρείες που συμμετέχει έχουν επιδοτηθεί με ΕΣΠΑ και JEREMIE σα να μην τρέχει τίποτα. Για τόσο μεγάλη ξεφτίλα μιλάμε.

ΥΓ2. Απο το ΒΗΜΑ , η διαρροή του ΣΔΟΕ το 2015, μια απο τα ίδια , όπως βλέπετε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail