Σκόπια: Εγκατάλειψη της ιδεολογίας της αρχαιοποίησης - αλλαγή ονομασίας αεροδρομίου

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

«Η όλη διαδικασία της λεγόμενης αρχαιοποίησης προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε την εθνική μας ταυτότητα, είναι επικίνδυνα προβληματική. Για αυτό πρέπει αυτή να υποβληθεί σε διεξοδική αξιολόγηση», πιστεύει η Ιλίνκα Μίτρεβα, πρώην υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που γίνονται κατά την προεκλογική περίοδο πριν από τις δημοτικές εκλογές, που αναφέρουν ότι θα μετονομασθεί το αεροδρόμιο των Σκοπίων που φέρει τώρα την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».

Με το θέμα ασχολήθηκε η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»- FAZ, σε μια ευρύτερη ανάλυση που ασχολείται με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτρο, ότι η πολιτική της ‘αρχαιοποίησης’ της προηγούμενης κυβέρνησης δεν θα συνεχισθεί.

«Δεν χρειαζόμαστε εκατοντάδες μνημεία για να νιώθουμε υπερήφανοι «Μακεδόνες». Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Νίκολα Ντιμίτροφ αρνήθηκε να πει εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να μετονομάσει τα αντικείμενα, όπως ο αυτοκινητόδρομος ή το αεροδρόμιο των Σκοπίων, και ότι για την Αθήνα είναι μια πρόκληση.

Με αυτήν την αναφορά, σημειώνουμε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα, έφθασε με αυτοκίνητο, μόνο και μόνο να αποφύγει την προσγείωση στο αεροδρόμιο των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος». Έτσι, τουλάχιστον, ανέφεραν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν ανάφεραν ότι ο αυτοκινητόδρομος έφερε την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».

Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» στην ανάλυσή της για τη μακροχρόνιας διαφωνία του ονόματος επικαλούμενη «καλά πληροφορημένες πηγές από τα Σκόπια», υποστηρίζει ότι μετά τις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου, ενδέχεται το αεροδρόμιο να μετονομασθεί.

«ενδέχεται η κυβέρνηση των Σκοπίων, μετά τις τοπικές εκλογές να αποφασίσει σχετικά με ένα τέτοιο βήμα, να μετονομάσει το αεροδρόμιο με γεωγραφικό προσδιορισμό ή για παράδειγμα ως «μητέρα Τερέζα», γράφει η FAZ.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν σχολίασε, σήμερα, τα γραφόμενα της FAZ και δεδομένου ότι ο υπουργός Νίκολα Ντιμίτροφ δεν βρίσκεται στη χώρα, δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε μια απάντηση με βάση τα γραπτά των γερμανικών εφημερίδων και τα σχέδια για μετονομασία των εγκαταστάσεων μετά τις εκλογές.

(plusinfo.mk/)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...