Το (αν)ήθικο πλεονέκτημα της (ποιας) αριστεράς


DigitalArtWorkHRO / pixabay.com
του Μιχάλη Χαιρετάκη

2 χρόνια μετά το δημοψήφισμα, 2.5 χρόνια συνολικά στην εξουσία και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας έχει κάνει να αναπολούμε την εποχή των Σαμαροβενιζέλων και του Καστελλόριζου. Κάθε νεα μνημονιακή κυβέρνηση είναι όχι μόνο πιο ενδοτική αλλά είναι και πιο ξεδιάντροπη.

Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να ξεπλύνει στην κολυμβήθρα της λήθης τους προηγούμενους ωστε σήμερα αντί να ψάχνουν να βρούν την ψηφο τους, έγιναν ξανά κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Οσα έκαναν πριν μερικά χρόνια ξεχάστηκαν μπροστά στα νέα κατορθώματα των κυβερνώντων.

Τους πιάνεις με το δάχτυλο στο μέλι, τους πιάνεις με τη γίδα στην πλάτη και δεν παραιτούνται ,αλλά ψελλίζουν χίλιες δυο δικαιολογίες που δεν τολμάει να πει ουτε μαθητής του δημοτικού που πιάστηκε να αντιγράφει.

Την ίδια ώρα που με τα καμώματά τους μονοπωλούν την καθημερινότητα και ο κόσμος αηδιασμένος μετράει τις ημέρες που θα φύγουν, η αξιωματική αντιπολίτευση ξεσκονίζεται , πετάει τη μνημονιακή σκόνη της τελευταίας της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται στη γωνία κλεινοντας πονηρά το μάτι στον ψηφοφόρο, οτι έχει τις λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κυβέρνηση, αλλά και σε αυτά που η ίδια είχε δημιουργήσει πιο πρίν.

Απο την άλλη το ΠΑΣΟΚ ξεφορτωνεται τα χρέη και το αμαρτωλό ΑΦΜ και απο κοντά το ΠΟΤΑΜΙ. Να υπενθυμίσουμε εδώ οτι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου ΑΦ...κόμματος ανάμεσα σε άλλους είναι η προεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενας δημαρχος του ΠΑΣΟΚ,βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ένας πρωην υπουργος του ΠΑΣΟΚ. ¨Ενας απο τους παραπάνω αφού σώσει το ΠΑΣΟΚ απο τα χρέη, θα επιχειρήσει να σώσει και την Ελλάδα απο τα νύχια των δανειστών, άγνωστο πως , μάλλον αλλάζοντας ΑΦΜ και στη χώρα...

Αν η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια και η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πριν καταρρεύσουν τα ποσοστά του, έριξε λάσπη στους αγώνες της κεντροαριστεράς και την ιδεολογία της κάνοντας τον όρο σοσιαλιστές να κάνει ρίμα στο μυαλό των ψηφοφόρων με το ληστές, αυτοί εδώ που κυβερνούν ρίχνουν στην ανυποληψία ολόκληρη την αριστερή ιδεολογία, κάνοντας πραγματικότητα το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε χρόνια, οτι η δεξιά και ο καπιταλισμός πρέσβευε την εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, ενώ η αριστερά ακριβώς το αντίθετο.

Μισθοί και συντάξεις 100-300 ευρώ είναι πλέον πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι τραπεζικές καταθέσεις λεηλατούνται για χρέη ακόμα και για μικροποσά, την ίδια στιγμή που μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου υμνούν υπουργούς, την ίδια στιγμή που καταστρέφεται η χώρα απο φωτιές στην ξηρά και απο πετρελαιοκηλίδες στη θάλασσα, την ίδια ώρα που αντί πινακίου φακής μια μια οι καλύτερες επιχειρήσεις του δημοσίου,περνάνε σε ξένους και τα χρέη τους στον έλληνα πολίτη.

Αυτό το "go back κυρία Μέρκελ" που έγινε σε δυομισυ χρόνια "Συγχαρητήρια κυρια Μέρκελ" αυτό το τα αεροδρόμια δεν πωλούνται που έγινε θέλετε να σας τα τυλιξω σε συσκευασία δώρου και άλλες πολλές ομορφιές είναι η πραγματικότητα, που προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση με παραμύθια και αφηγήματα.

Αυτό το "έλα μωρέ όλοι οι ίδιοι είναι" ή το "αυτοί είναι τρισχειρότεροι απο τους προηγούμενους" που λέει ο απλός ψηφοφόρος σήμερα, είναι το (αν)ηθικο πλεονέκτημα της (ποιας;) αριστεράς. Είναι το νοσηρό αφήγημά της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail