Ανήλικοι με Αφγανό συνεργάτη έκλεβαν νεαρά άτομα στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος κυρίως ανηλίκων, που εντόπιζαν σε αποβάθρες σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, απογευματινές ώρες της 13-9-2017 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της ανωτέρω υπηρεσίας, τρία (3) άτομα εκ των οποίων δύο ανήλικοι ημεδαποί και ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν ως κλεπταποδόχος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο (2) μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε αποβάθρες των σταθμών Μέσων σταθερής τροχιάς.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, νεαρά άτομα ώστε να διαπιστώσουν το είδος κινητού τηλεφώνου που κατείχαν. Ακολούθως, και αν πληρούνταν τα κριτήριά τους, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας ή μαχαιριού, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις όπου τα θύματά τους αντιστέκονταν, τα ακινητοποιούσαν και τα ξυλοκοπούσαν.

Στη συνέχεια διοχέτευαν τα κλοπιμαία στον 23χρονο κλεπταποδόχου , έναντι αντιτίμου που κυμαινόταν στα -50- ευρώ.

Στην κατοχή των ανηλίκων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, μία (1) χρυσή αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των -13- ευρώ.

Στην κατοχή του 23χρονου καθώς και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -1.250- ευρώ
Το χρηματικό ποσό των 25 δολαρίων ΗΠΑ
Το χρηματικό ποσό των 50 κορόνων Τσεχίας
Το χρηματικό ποσό των 10 ρουβλίων Ρωσίας
Το χρηματικό ποσό των 10 δηναρίων Π.Γ.Δ.Μ.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Ένα (1) tablet
Ένα (1) i-pad
Δύο (2) συσκευές τύπου POWERBANK
Μία (1) φωτογραφική μηχανή
Πλήθος καρτών sim
Εννέα (9) ρολόγια χειρός
Διάφορα κοσμήματα
Δύο (2) μαχαίρια

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail