Ιδού λοιπόν Τούρκοι η… Κύπρος, ιδού και το πήδημα, προχωρήστε

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Είναι πραγματικά απίστευτη η ψυχοσύνθεση των Τούρκων και ο εθισμός τους στη λογική του παζαριού, αδιαφορώντας εντελώς για αρχές, αξίες, αξιοπρέπεια και λοιπά τινά, τα οποία δυστυχώς γι’ αυτούς, για ένα μεγάλο – ακόμη – τμήμα των Ελληνοκυπρίων, δεν αγοράζονται με χρήματα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ακντάγκ, βρέθηκε στα κατεχόμενα στην Κύπρο και από εκεί απηύθυνε απίστευτη έκκληση στους Ελληνοκυπρίους να βελτιώσουν τις σχέσεις με την «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» (TRNC: Turkish Republic of Northern Cyprus), δηλαδή τα κατεχόμενα από την εισβολή του 1974 τα οποία έκτοτεη χώρα του δεν μπόρεσε να νομιμοποιήσει, επειδή οι Τούρκοι θα έρθουν σαν… μάγοι με τα δώρα, θα είναι όλοι χαρούμενοι και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Λοιπό, έχουμε και λέμε. Στον κυπριακό βορρά διαθέτουν το καλύτερης ποιότητας καθαρό νεράκι που στέλνει η μαμά Τουρκία με τους υποθαλάσσιους σωλήνες που εγκατέστησε, από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν και οι Ελληνοκύπριοι. Επίσης, σύντομα θα στέλνει και καλής ποιότητας και φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, προφανώς εννοώντας το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου, απέναντι, το οποίο ανέλαβαν οι Ρώσοι με την Rosatom.

Με αυτά τα δεδομένα, συνέχισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, οι δυνατότητες στον τουριστικό τομέα θα εκτοξευθούν, ενώ μόλις το θαυματουργό τουρκικό νεράκι βρέξει και ποτίσει την κυπριακή γη, τα έσοδα από την πώληση γεωργικών προϊόντων θα εκτοξευθούν… ξεχνά ότι τη γη αυτή που θέλει να ποτίσει το τουρκικό νεράκι, την έχει ποτίσει αίμα Κυπρίων ηρώων…

Ήρωες που αγωνίστηκαν – παρότι τους πούλησαν διάφοροι σε Αθήνα και Λευκωσία – για την ελευθερία αυτής της γης από αιμοσταγείς δολοφόνους κατακτητές, οι οποίοι αργότερα έστειλαν εκεί να κατοικήσουν όλα τα κατακάθια της Ανατολίας, κάθε λογής δολοφόνους, με στόχο να ελέγξουν μια στρατηγικής αξίας γη, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο δίπλα στη Μέση Ανατολή…

Αυτά δεν προδίδονται για την πραγματική ελληνική ψυχή με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Το δε αέριο που ζητούν, είναι εκεί και τους περιμένει, οι Κύπριοι Έλληνες δεν είναι κλέφτες. Το μόνο που ζητούν είναι η εφαρμογή των κανόνων που ισχύουν σε όλες τις σύγχρονες Δημοκρατίες. Και παρά τα προβλήματα, έχουν καταφέρει να οικοδομήσουν μια πραγματική Δημοκρατία στο νησί, με όλες τις ατέλειες που μπορεί να έχει.

Στον αντίποδα, ο βορράς εξελίχθηκε υπό τουρκική κατοχή σε κέντρο εκτροφής και επώασης επικίνδυνων ισλαμιστικών δραστηριοτήτων που έστρεψαν πάνω τους τα ανήσυχα βλέμματα των μυστικών υπηρεσιών παγκοσμίως, αλλά και κάθε λογής άλλη παράνομη δραστηριότητα.

Το αέριο είναι εκεί και τους περιμένει και προφανώς σε μια ενωμένη πατρίδα θα ανήκει σε όλους, ουδείς λόγος. Από τη στιγμή όμως που ανακήρυξαν κράτος εκεί, θα μπορούσε η Ελλάδα να συζητήσει με πραγματικά καλή διάθεση τη διοχέτευση ήδη μέρους της προσόδου, εάν η Τουρκία αποδείξει την πρόθεση δημιουργίας ενός βιώσιμου ομοσπονδιακού κράτους για τους δυο λαούς.

Ιδού λοιπόν Τούρκοι η… Κύπρος, ιδού και το πήδημα: Αν όχι ακυρώνοντας την αναγνώριση του 1983 από τον Ντενκτάς, τουλάχιστον διακηρύσσοντας ότι τίθεται σε αναστολή, θα αποδείξουν ότι αναγνωρίζουν ότι κάτι δεν έκαναν σωστά στο παρελθόν και προτίθενται να το διορθώσουν. Η νοοτροπία του ανατολίτη που υποτίθεται διαπραγματεύεται με τελικό στόχο να εξασφαλίσει με πονηριές όλα όσα διεκδικεί, δεν θα περάσει.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...