Τι είναι ο ευρωσκεπτικισμός;

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Με την τεράστια προπαγάνδα της από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, η συστημική ολιγαρχία έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι ευρωσκεπτικισμός σημαίνει απομάκρυνση από την Ευρώπη, απομονωτισμός και εκτροπή προς ακροδεξιούς ή ακροαριστερούς δρόμους.

Όμως ο ευρωσκεπτικισμός δεν είναι αυτό που θέλει να επιβάλει το σύστημα στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Ο πραγματικός ευρωσκεπτικισμός θέτει τρείς σημαντικούς προβληματισμούς – ερωτήματα, τόσο σε ότι αφορά το μέλλον της Ευρώπης, όσο και σε ότι αφορά τη θέση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά εγχειρήματα. Αλλά αυτούς τους προβληματισμούς - ερωτήματα τούς αποσιωπά η συστημική προπαγάνδα, απαγορεύοντας στην ουσία κάθε συζήτηση επ’ αυτών..

Οι προτάσεις – ερωτήματα που θέτει ο πραγματικός ευρωσκεπτικισμός είναι:

1) Θέλουμε το σημερινό μόρφωμα της γερμανικής Ευρώπης;
2) Θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια ενιαία ευρωπαϊκή ομοσπονδία ισότιμων ευρωπαίων πολιτών;
3) Θέλουμε μια Ευρώπη ανεξάρτητων και κυρίαρχων εθνών;
Αρχή φόρμας

Αυτοί είναι οι πραγματικοί προβληματισμοί του ευρωσκεπτικισμού και επί αυτών θα πρέπει να γίνει συζήτηση και να πάρουμε θέση.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...