Εθνοφύλακες στην Κύπρο παρατείνουν εθελοντικά τη θητεία τους…

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Κατά 50% αύξηση καταγράφει ο αριθμός των εθνοφυλάκων που αιτήθηκαν να παρατείνουν την υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά (Ε.Φ.) για το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των αιτημάτων από εθνοφύλακες για συνέχιση της υπηρεσίας τους σε εθελοντική βάση ανέρχεται φέτος μέχρι στιγμής, στις 1.468 σε σχέση με 928 το 2013!

Πρόκειται για αιτήσεις από εθνοφύλακες για τους οποίους ολοκληρώνεται η χρονιά κατά την οποία συμπλήρωσαν το 50ό έτος της ηλικίας τους και, ενώ δικαιούνται οριστική απόλυση από την εθνοφυλακή, αιτούνται να παρατείνουν την υπηρεσία τους εθελοντικά. Σημειώνεται, ότι αυτό μπορεί να το αιτηθούν, εφόσον υποβάλουν μέσω της μονάδας τους στο ΓΕΕΦ υπεύθυνη δήλωση και ιατρική βεβαίωση ικανότητας υπηρεσίας.

Σε ειδική τελετή προκειμένου να τιμηθούν εθελοντές εθνοφύλακες για την πολύχρονη προσφορά τους στην Ε.Φ., ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης απένειμε τιμητικά διπλώματα και εμβλήματα σε σημαντικό αριθμό εθελοντών εθνοφυλάκων.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο κ. Φωκαΐδης, εξαίροντας την προσφορά των εθνοφυλάκων, ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι η Ε.Φ. βρίσκεται σε μια πορεία ριζικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ένα πράγμα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ. Και αυτό είναι τα ιδανικά και οι αξίες της φιλοπατρίας, της προσφοράς και της ευθύνης που αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της εθνοφυλακής».
Τα τιμητικά εμβλήματα που απονεμήθηκαν στους εθελοντές εθνοφύλακες χωρίζονται σε τρεις τάξεις: εμβλήματα Α΄ Τάξεως, τα οποία απονέμονται σε εθελοντές εθνοφύλακες που έχουν συνεχή υπηρεσία οκτώ χρόνια), Β΄ Τάξεως (για εθελοντές εθνοφύλακες με συνεχή υπηρεσία έξι χρόνια) και Γ΄ Τάξεως (για εθελοντές εθνοφύλακες με συνεχή υπηρεσία τρία χρόνια).

Να σημειωθεί, ότι ως ένδειξη τιμής προς την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά των εφέδρων και εθνοφυλάκων, το ΓΕΕΦ έχει ανακηρύξει το έτος 2018, ως «Έτος Εφεδρείας και Εθνοφυλακής», στο πλαίσιο του οποίου θα οργανωθούν και θα εκτελεστούν διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...