Βάζουν λουκέτο και δουλεύουν μόνο με «μαύρα»

Αναδημοσίευση από: toxrima.gr

Οι τέσσερις στις δέκα μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να βάλουν λουκέτο και να δουλεύουν μόνο «στα κρυφά» μακριά από τα μάτια της Εφορίας. Αλλιώς δεν βγαίνουν. Υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις (αύξηση προκαταβολής φόρου, ΦΠΑ, ειδικών τελών, φορολογικού συντελεστή στο 29%), συσσώρευση οφειλών, αδυναμία εξεύρεσης αγορών για την αντιστάθμιση της ισχνής ζήτησης, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ειδική έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, αποκάλυψε ότι στο β’ εξάμηνο του έτους αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους περίπου 13.000 επιχειρήσεις, κυρίως πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενοι, κάτι που θα δημιουργήσει κίνδυνο απώλειας 21.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης.

Το υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων με καθυστερημένες οφειλές αφορά εκείνες με χρέη προς το πρώην ασφαλιστικό ταμείο των επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, 26,2%).

Το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία παραμένει σταθερά στο 23,8%, παρά τις διάφορες ρυθμίσεις.

Πάντως η ΓΣΕΒΕΕ διαπιστώνει κάποια πρώτα ψήγματα βελτίωσης των οικονομικών δεικτών και σημάδια επιστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κανονικότητα…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...