Όταν αφαιρείς το σταυρό από τον τρούλο και ολόκληρο το καμπαναριό! (Μια απάντηση στην ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ)


του Μιχάλη Χαιρετάκη

H ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ μετά το σάλο που ξέσπασε με τις απεικονίσεις εκκλησίων χωρίς σταυρούς λέει μεταξύ άλλων

"Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα μας είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, παρά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά."

Είναι αστείο για μια εταιρεία εκατομμυρίων ευρώ αντί να ζητήσει συγγνώμη αμέσως και να αποσύρει τα επίμαχα προϊόντα απο τα ράφια, δηλώνοντας έμπρακτα τη συγγνώμη της για το γεγονός, να ψελλίζει δικαιολογίες που δε θα εκστόμιζε ούτε παιδάκι του Δημοτικού που πιάστηκε να αντιγράφει απο το δάσκαλό του.

Πόσο αστεία μπορεί να είναι η καλλιτεχνική οπτική μιας ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας χωρίς το σταυρό επάνω στον τρούλο και χωρίς το καμπαναριό δίπλα, για να μην έχει δήθεν "καμμία θρησκευτική αναφορά"

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ (δηλαδή χωρίς σταυρό και καμπαναριά), πόσο πιο αστεία δικαιολογία;

Το γραφιστικό προϊόν που συνοδεύει το ελληνικό γιαουρτάκι στα ξένα σουπερμαρκετ είναι πιστή απεικόνιση υπαρκτης εκκλησίας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και η καλλιτεχνική οπτική αντέγραψε μέχρι και τα παράθυρα και την κάθε λεπτομέρεια...εκτός του σταυρού και του καμπαναριού που δεν χωρούσαν στην ψυχή του γραφίστα προφανώς...

Και αυτή η καλλιτεχνική απεικόνιση ω του θαύματος , επειδή όλα τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται είναι καρμπόν σε αρκετές άλλες εταιρείες. Προφανώς είχαν και αυτές τις ίδιες γραφιστικές και καλλιτεχνικές οπτικές ανησυχίες.

Αν ντρέπεστε για το σταυρό και το καμπαναριό, βάλτε μια άλλη εικόνα με λειβάδια, που βόσκουν πρόβατα, πρόβατα σαν εμάς που χάφτουμε κάθε δικαιολογία που μας σερβίρουν.

Νομίζω η λέξη που ταιριάζει είναι ΝΤΡΟΠΗ ή κάνω λάθος;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...