Η Ελλάδα οδεύει προς πλήρη ψηφιοποίηση των συναλλαγών

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στο μέλλον, παρά μόνο με ψηφιακό χρήμα.

Η τράπεζα λειτουργεί με τη λογική των καταθέσεων από τις οποίες αντλεί οικονομική δύναμη για να παραχωρεί δάνεια και να κερδίζει από τη διαφορά των επιτοκίων. Βέβαια με το τέχνασμα να εκδίδει στην ουσία χρήμα μέσω δανείων, πολλαπλασίων των καταθέσεων, δημιουργήθηκε μια τεράστια φούσκα, αλλά δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας.

Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να φανταστώ Έλληνες από τις εν ζωή γενιές, που θα κατέθεταν πλέον με σιγουριά χρήματα σε ελληνικές τράπεζες. Το πρόβλημα αυτό σε συνδυασμό με τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή τις φούσκες αεριτζίδικου χρήματος που δεν σπάνε, προβλέπω ότι θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο και σε πρόβλημα επιβίωσης των τραπεζών, εκτός και αν οι συναλλαγές μετατρέπονται όλο και πιο πολύ σε ψηφιοποιημένες, οπότε θα υπάρχουν εξασφαλισμένες καταθέσεις για την επιβίωση των τραπεζών.

Δεν βλέπω άλλη λύση, πλην εκείνης της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, οπότε θα μπορεί να κυκλοφορεί και χρήμα σε φυσική μορφή.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...