Για αυτό βομβάρδισε τους Κούρδους - Αυτός ο ΧΑΡΤΗΣ εξηγεί γιατί ο Πούτιν δε θα τους αφήσει να προχωρήσουν νοτιότερα

@SSiminoff + @syriacham
Στρατής Μαζίδης

Ο παραπάνω χάρτης των @SSiminoff + @syriacham εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί υπάρχει τόσο έντονη κινητοποίηση σχετικά με τη διάσχιση του Ευφράτη από τους Σύριους και το ποιος θα φτάσει πρώτος στα συνοριακά περάσματα με το Ιράκ στο νότο.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Η περιοχή είναι γεμάτη πλουτοπαραγωγικές πηγές τις οποίες έχουν βάλει στο μάτι εξαρχής οι ΗΠΑ όταν σχεδίαζαν το διαμελισμό της Συρίας. 


Δεν είναι τυχαίο ότι σημαία των Κουρδικών υποτιθέμενων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ο χάρτης της περιοχής του ελέγχου τους εκτείνεται ως το νότο ανατολικά του Ευφράτη συμπεριλαμβάνοντας την παραπάνω περιοχή.

Ωστόσο υπάρχει μια βασική διαφορά. Οι ΗΠΑ πολεμούν εξ αποστάσεως με πιόνια είτε λέγονται FSA, είτε ISIS, είτε SDF που σχεδιάστηκαν σε μια νύχτα όταν διαφάνηκε πως ο FSA δεν έχει μέλλον. Αντίθετα οι Ρώσοι βρίσκονται οι ίδιοι στη Συρία. Έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες αεροπορικές εξόδους, έχουν αποκλείσει ναυτικά τη Συρία, εξαπολύουν επιθέσεις με κάθε τρόπο είτε από την Κασπία, είτε με στρατηγικά βομβαρδιστικά, είτε από το στόλο της Μεσογείου.

Η Μόσχα έχει δαπανήσει χρήμα, όπλα και αίμα στη Συρία, δε θα αφήσει να χαθούν εύκολα τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο του Ντέιρ Εζόρ.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η Μόσχα βομβάρδισε τους Κούρδους, τότε αυτό θα σημάνει:

α. το δεύτερο ρωσικό χτύπημα σε βάρος τους. Το πρώτο ήταν η ανατροπή στην πράξη της συμφωνίας SDF-ISIS στη μάχη της Ράκκα απαγορεύοντας στους τρομοκράτες να διαφύγουν με αποτέλεσμα η μάχη από πικ-νικ να διαρκεί ήδη δύο μήνες.

β. ότι δείχνουν στους Κούρδους μέχρι που μπορούν να φτάσουν και πως αν ο ISIS τους άφησε δρόμο ελεύθερο να φτάσουν εξ ανατολών έξω από το Ντέιρ Εζόρ, η συνέχεια θα είναι εντελώς διαφορετική και εφιαλτική.

γ. πως η Ρωσία είναι πρόθυμη να πάρει πάνω της το παιχνίδι στην περιοχή καθώς έχει διαφορά να βομβαρδίζουν είτε σκόπιμα είτε "κατά λάθος" τα σύγχρονα μαχητικά με Ρώσους πιλότους αντί για τα απαρχαιομένα αεροσκάφη με Σύριους πιλότους.

Ένα νέο θρίλερ ξεκινά. Ο Πούτιν κρατά στο χέρι και το χαρτί της Βορείου Κορέας, όπου οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει ένα μέτωπο λεκτικού εγκλωβισμού τους. Ας μην ξεχνάμε ότι όπως εγκατέλειψαν τον FSA και το ISIS, το ίδιο μπορούν να κάνουν και με τους Κούρδους. Άλλωστε οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που το 2016 έβαλαν φρένο στην YPG να προχωρήσει δυτικά του Ευφράτη στο συριακό βορρά. Έχουμε πολλά ακόμη να δούμε σε ένα σκηνικό που μεταβάλλεται διαρκώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail