Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ηρθε και απήλθε ο Μακρόν μετά της συζύγου του και ο Αλέξης δεν δίστασε ουτε για μια στιγμή να δείξει τους καλούς του τρόπους που προφανώς ανέπτυξε μεταξύ των καταλήψεων και των φοιτητικών κρασοκατανύξεων.Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Δεν είναι η ντροπή που διακατέχει τους πολίτες απο τη συμπεριφορά κορυφαίου πολιτικού που γελοιοποιεί τις παραδόσεις και απαξιώνει τη χώρα που γεννήθηκε ο Ξένιος Δίας, αλλά το κρυφτούλι που παίζεται σχετικά με το τι ήρθε να κάνει ο Μακρόν.

Ο Μακρόν δεν ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει, ήρθε για να πάρει. Εκείνοι που τον φύτεψαν μέσα ένα μόλις χρόνο απο την ίδρυση του κινήματος που τον στήριζε στην εξουσία της Γαλλίας θέλουν να δρέψουν τους καρπούς των χρημάτων που έδωσαν για να βγεί. Μην κοροϊδευόμαστε. Αν ήταν για να δώσει δε θα έφερνε μαζί του ο Αλέξης την πρόεδρο του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Θα ήταν μια συνάντηση καθαρά με επιχειρηματίες έλληνες και γάλλους.(Μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες. Μάταιοι λόγοι.)

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις με άλλους ηγέτες και άλλους ξένους επιχειρηματίες. Τι διάολο ξεπουλάμε μπιρ παρά, δεν το βλέπουν να σπεύσουν; Και απο δίπλα άλλοι πολιτικοί όπως γράφω σε άλλο μου άρθρο πριν μια μέρα για να στρώσουν το δρόμο με ροδοπέταλα για τους επενδυτές. Μέχρι προεδρική δημοκρατία και Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επενδυτων τους τάζουν.

Αλλά ας πάμε στον Μακρόν και την κουστωδία του. Είναι η ενέργεια που λιμπίζεται η TOTAL και δε θα αφήσει να πάει σε άλλους. Είναι το νερό επίσης το διακύβευμα μεταξύ άλλων. Αλλιώς δε θα ερχόταν η Suez. Αλλιώς δε θα ήταν η πρόεδρος του Υπερταμείου μαζί στις συζητήσεις. Και το είπαν στεγνά, μας ενδιαφέρει ένα ποσοστό 20%-30% (να μην ξοδευτουν) ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ , εδώ είναι η ουσία. Οποιος έχει το μάνατζμεντ κάνει ότι γουστάρει , δε χρειάζεται να έχει την πλειοψηφία για να δρέπει τους καρπους μιας επιχείρησης και δεν χρειάζεται η επιχείρηση να κερδοφορεί για να κερδίζει ο μανατζαρέος (ο νοών νοείτω).

Οι τιμές του νερού θα πάρουν την ανηφόρα και σίγουρα απο δημόσιο αγαθό θα γίνει σαν την ενέργεια προϊόν. Μόνο που χωρίς νερό πεθαίνεις. Χωρίς ενέργεια ζείς μια χαρά. Θα πληρώνεις το κυβικό 2 και 3 φορές επάνω ή ακόμα παραπάνω, γιατί θα πρέπει να βγάλουν και το κάτιτίς τους αυτοί που ξόδεψαν για τον Μακρόν. Τι; Κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι;

Και όπως είπε προφητικά ο Μ.Κατσαρός σε ένα ποίημά του:

Μην αμελήσετε.

Πάρτε μαζί σας νερό.

Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail