Καθαρίζει και τη Νότια Συρία ο Πούτιν; Συμφωνία αποχώρησης των ισλαμιστών και παραχώρησης στον Ασαντ

Freepen.gr - Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιορδανία έχουν καταλήξει σε συμφωνία που θα επιτρέψει στον Συριακό Αραβικό Στρατό (ΣΑΑ) να αναλάβει τον έλεγχο σχεδόν όλων των θέσεων των ισλαμιστών της νότιας Συρίας, με εξαίρεση την κατάληψη της βάσης της Αλ Τανφ κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι κυβερνητικές δυνάμεις θα αναλάβουν τον έλεγχο των 900 βασικών σημείων - τα οποία μέχρι τώρα ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ - σε όλη τη νότια έρημη περιοχή της Συρίας.

Η συμφωνία αποκλείει την παράδοση βασικής βάσης του συνασπισμού στην πόλη Αλ-Τανφ, κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα.

Ήδη η ισλαμιστική οργάνωση Ahmad Abdo Martyrs Brigade που βρίσκεται στο πλευρό των τρομοκρατών του FSA και των ΗΠΑ έχει ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις της και αποσύρεται προς την περιοχή της Ιορδανίας.

Όπως σημειώνει το αραβικό almasdarnews δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα μπει σε ισχύ η συμφωνία.

Ωστόσο εφόσον επιβεβαιωθεί στην πράξη, τότε καθαρίζει και ο συριακός νότος με τη Δαμασκό να ανακτά βήμα βήμα τον έλεγχο της χώρας.

Όσο για τη βάση της αλ Τανφ που βρίσκεται κοντά στο τριεθνές Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας λογικά κάποια στιγμή και αυτή θα εγκαταλειφθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail