Ο γονέας Α, ο γονέας Β, το δεκαπεντάχρονο με το μουσάκι και τη δεκάποντη γόβα και το...λουρί της μάνας τους

Anemone123 - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είναι τοσο γελοία η κατάσταση, όμως αντί να γελάμε είμαστε πολύ θυμωμένοι. Μας δουλεύουν χοντρά, όσο δεν παίρνει άλλο. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Δεν είναι οτι κάθε φορά που τους πιάνεις στα πράσα πετάνε απο ένα ψέμα, μια χονδροειδέστατη κοτσάνα ως δικαιολογία για την πράξη τους, δεν είναι οτι έχουν κολλήσει γερά, έχουν γίνει ένα με τις καρέκλες τους γιατί βλέπουν τα ποσοστά των κομμάτων τους που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό εξαερώνονται, είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Νοιώθεις οτι περνάνε γελοίες διατάξεις και νομοσχέδια , όπως αυτό με την κλήρωση της σημαίας ή τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου του 15χρονου ή επικίνδυνες όπως αυτή με την τουρκική ένωση Ξάνθης ή τους νόμους για αποσυμφόρηση των φυλακών που βγάζουν σκληρούς ποινικούς έξω απο τη φυλακή.

Γίνεται λαθρεμπόριο συλλαμβάνουν μηχανήματα, κακοποιούνται γέροντες ανήμποροι για μερικά ευρώ και οι εγκληματίες συλλαμβάνονται για πταίσμα και αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να ξανακάνουν τα ίδια πολλές φορές.

Βλέπεις κάθε μέρα να λένε για δεκάδες συλλήψεις και απο την άλλη ειναι σχεδόν πλήρεις οι φυλακές ακόμα και με τους νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών και δεν μιλαει κανείς δημοσιογράφος. Να βγάλει μια κραυγή λογικής και αγανάκτησης: "ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΡΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΤΕ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;"

Εχουν διαλύσει την υγεία, την παιδεία, την άμυνα της χώρας, την ασφάλεια των κατοίκων, την μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους και τα μόνα τους ενδιαφέροντα είναι πώς να ξεπουλήσουν αυτά που πριν 2 χρόνια υπερασπιζόταν απο τους κακούς Σαμαροβενιζέλους.

Αν μου ζητήσει κάποιος να βρώ διαφορές ανάμεσα στους Σαμαροβενιζέλους και τους Συριζανέλ δε θα βρώ πολύ μεγάλες, ή μάλλον θα βρώ τις πιο γελοίες που θα μπορούσαν να έχουν.

Οι τωρινοί όμως έχουν επιπλέον ένα χαρακτηριστικό , συνδυάζουν την πείνα του νηστικού που κάνει βουτιά στο γεμάτο φαγητά τραπέζι, βάζοντας στην τσέπη ότι δεν μπορεί να φάει, με τη λαμογιά και την κουτοπονηριά του εκσυγχρονιστή Πασόκου που μπόλιασε το κόμμα του 3% για να θεριέψει και να γίνει κόμμα εξουσίας.

Μέσα τους όμως βαθειά υποβόσκει ο μηδενισμός της κακής "αριστεράς" , γιατί δεν είναι αριστεροι αυτοί χωρίς εισαγωγικά μην τρελαθούμε τελειως. ΅Ενας αριστερός δε θα έπαιρνε μαζί του σε ταξίδια συνεργάτες και προσωπικό ασφαλείας με πεντοχίλιαρα μόνο για τα εισιτήρια του καθενός, χώρια τα άλλα έξοδα.

Ενας αριστερός θα σεβόταν τον κόπο και τις θυσίες του λαού, την περιουσία του που πηγαίνει σε "επενδυτές" ελεύθερη χρεών και τα χρέη δε θα τα φόρτωνε στο λαό.

Ενας αριστερός δε θα άφηνε στην κομματική του εφημερίδα ανθρώπους απλήρωτους, θα έκοβε απο τα χρήματα των βουλευτών να τους μοιράσει έστω έναντι.

Θα φύγουν αυτοί, νύχτα,μεσάνυχτα και θα φέρουν ξανά τους προηγούμενους ξεπλυμένους απο τις αμαρτίες τους, που μαζί με το ξεπλυμένο απο τα χρέη του ΠΑΣΟΚ θα ξανακάνουν την επόμενη κολεγιά για να αποτελειώσουν ότι είχαν ξεκινήσει.

Και σε εμάς θα μείνουν στη μνήμη μας τα όσα φαιδρά ή εγκληματικά έκαναν οσο κυβερνούσαν ως άλλοθι στους επόμενους για να λένε μετά κάποιοι οτι αριστερός σημαίνει εθνομηδενιστικό λαμόγιο, γιουσουφάκι των δανειστών, δημοπράτης δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και να μην μπορείς απο ντροπή, να σηκώσεις το κεφάλι και να ψελλισεις "μα δεν σημαίνει αυτό αριστερα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail