π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου: χρειαζόμαστε τις μανάδες τις αληθινές για να σηκώσουμε κεφάλι

Στον εσπερινό στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ζωή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της.

«Η Αγία Σοφία θέτει ενώπιον μας το μεγάλο θέμα που ονομάζεται και αποκαλείται μητέρα και μάνα» τόνισε ο π. Χρυσόστομος και αναρωτήθηκε «ποια είναι η αληθινή μάνα;» και αναφέρθηκε στην ιερότητα της μητρότητας και την ευλογία της τεκνογονίας επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει ωραιότερο όνομα από τη λέξη μάνα» όπως σημειώνει ο Μάκης Αδαμόπουλος για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «το σπουδαίο έργο της χριστιανικής αγωγής στην οικογένεια αναλαμβάνει η μάνα». Αναφέρθηκε στις διδαχές και στις αξίες με τις οποίες γαλούχησαν οι μητέρες τους τους αγίους της Εκκλησίας και προσέθεσε, ότι «το περισσότερο της αγωγής είναι η θεοσέβεια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο π. Χρυσόστομος τόνισε πως «αξίζει να προσευχηθούμε για την πολύτεκνη μάνα και για τη μάνα που μεγαλώνει στο σπίτι παιδιά με προβλήματα υγείας» χαρακτηρίζοντας τις ηρωίδες και επίσης «για τις θλιμμένες και πονεμένες μάνες».

Σημείωσε, εξάλλου, ότι «χρειαζόμαστε τις μανάδες τις αληθινές πέρα από τον ψεύτικο φεμινισμό, που τιμούν τη μητρότητα και δεν την έχουν στο περιθώριο. Τέτοιες χρειάζεται η πατρίδα μας σήμερα. πιστές μανάδες που να έχουν πρότυπο την Υπεραγία Θεοτόκο και παράδειγμα την Αγία Σοφία με τις τρεις θυγατέρες της και να έχουν ως στήριγμα τη μεγάλη μάνα που είναι η Εκκλησία μας. Τότε η κοινωνία μας δεν θα παρακμάζει, αλλά θα ανεβαίνει πνευματικά και θα έχει τον αληθινό πολιτισμό» και ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τον Αρχιεπίσκοπο να προσευχηθεί «η Ελληνίδα χριστιανή μάνα να είναι πάντοτε στο μεγαλείο της».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...