Μεθοδικά η Βουλγαρία αρπάζει τα Σκόπια - Ιθαγένεια και διαβατήρια κατά δεκάδες χιλιάδες σε ψευδομακεδόνες

Freepen.gr - Έχουμε 53.000 υποβληθείσες αιτήσεις με έγγραφα από "Μακεδόνες" πολίτες που δεν μπορούν να γίνουν πολίτες της Βουλγαρίας εξαιτίας ορισμένων κενών στη νομική βάση, δήλωσε χθες ο βουλγαρικός αναπληρωτής πρωθυπουργός Valeri Simenonov κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Δημογραφική πολιτική και κινητικότητα στην εργασία" από τη βουλγαρική κυβέρνηση, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων "BGNES" και μεταδίδει το σκοπιανό meta.mk.

Ο Simenonov τονίζει ότι αυτή τη στιγμή η διαδικασία για την απόκτηση βουλγαρικής ιθαγένειας διαρκεί δύο ή τρία χρόνια, και μερικές φορές ακόμη περισσότερο, και ότι ένας από τους στόχους της βουλγαρικής κυβέρνησης είναι να συντομεύσει το χρονικό διάστημα απόκτησης βουλγαρικής ιθαγένειας για όλους τους "Μακεδόνες" έως 6 μήνες:

-Ο στόχος μας είναι να συντομεύσουμε την περίοδο για την απόκτηση βουλγαρικής ιθαγένειας, όταν όλα τα έγγραφα ελέγχονται και ισχύουν, σε 6 μήνες. Αυτό είναι ένα κανονικό χρονικό διάστημα, και από τους 6 μήνες αυτούς, οι διαδικασίες της εκτελεστικής εξουσίας για τα τελευταία 4 και 17 ημέρες, και κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου, ο αντιπρόεδρος θα υπογράψει το κατάλληλο έγγραφο στο πρόσωπο που ζητά την ιθαγένεια. Αλλά αυτό είναι το σημείο όπου η όλη επιχείρηση τραβάει, καθώς έχουμε προβλήματα με την ατέλεια των νόμων - είπε ο Simenonov.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο βουλγαρικό περιοδικό "Kapital" τον Απρίλιο, τα τελευταία 15 χρόνια, 87.483 "Μακεδόνες" πολίτες έλαβαν βουλγαρική ιθαγένεια.

Η Βουλγαρία με σχέδιο και μεθοδικότητα χορηγεί ιθαγένεια και διαβατήρια στο σλαβικό πληθυσμό των Σκοπίων ενώ όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα φανεί ο σκοπός της κίνησης αυτής. Το ερώτημα είναι πού βρίσκεται η Ελλάδα και πως προστατεύει τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους του γειτονικού κρατιδίου;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail