«Η Μόσχα ετοιμάζεται για επιθετικό πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων»

Freepen.gr - Την άποψη ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για επιθετικό πόλεμο ευρείας κλίμακας προσθέτοντας πιθανό χτύπημα εντός της Ουκρανίας, εξέφρασε  ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο μιλώντας στην ουκρανική βουλή.

«Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι προετοιμάζεται για έναν επιθετικό πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων» σημείωσε ο Ποροσένκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος στάθηκε στις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις (ZAPAD 2017) που διεξάγονται από τη Μόσχα ως αντίβαρο σε εκείνες του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τον Ποροσένκο οι ασκήσεις αυτές έχουν σκοπό να δοκιμάσουν την οριοθέτηση κατά μήκος των συνόρων με την Ευρώπη.

«Η Μόσχα δεν εμφανίζει σημάδια διάθεσης να εγκαταλείψει την περιοχή της Κριμαίας. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι προετοιμάζεται για έναν επιθετικό πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων» σχολίασε ο Ποροσένκο προσθέτοντας πως «με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων, δεν αποκλείω να υπάρξει νέο χτύπημα από Ρώσους στρατιώτες εντός της ουκρανικής επικράτειας».

Ωστόσο η Μόσχα απέρριψε όλες τις παραπάνω αιτιάσεις του Ουκρανού προέδρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail