Απόψε γράφεται λαμπρή ιστορία - Έσπασε η πολιορκία του Ντέιρ Εζόρ - Χαμός και πανηγύρια στην πόλη

Στρατής Μαζίδης

Πεινασμένοι για ελευθερία φαίνεται πως ήταν οι Τίγρεις του Συριακού Στρατού που τελικά προήλασαν και τα τελευταία 10 χλμ από το στραυροδρόμι της Αλ Σουλά και έφτασαν από δυτικά στο Ντέιρ Εζόρ.

Πριν από περίπου 1 ώρα οι Τίγρεις συναντήθηκαν με τις δυνάμεις της 137ης Ταξιαρχίας που μαζί με την 104η Αερομεταφερόμενη υπερασπίζεται την πόλη. Αυτή η εξέλιξη συνιστά πρακτικά και ουσιαστικά το σπάσιμο της πολιορκίας μολονότι οι αξιωματικοί εμφανίζονται ακόμη φειδωλοί.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 3 1/2 χρόνια πολιορκίας κατά τα οποία το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης άντεξε και τους κατοίκους να δέχονται βοήθεια με ρήψεις από αέρος.

Πλέον απομένει η απελευθέρωση και του κατεχόμενου τμήματος του Ντέιρ Εζόρ, μιας ιστορικής πόλης με μεγάλη σημασία για τη Χριστιανοσύνη και το Αρμένικο Εθνος που μετά τη Γενοκτονία είχε βρει εκεί καταφύγιο.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail