Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και η κηλίδα στη Μύκονο

Alexas_Fotos / pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Μια μικρή θεωρητικά διαρροή πετρελαίου από ένα περίεργο ναυάγιο μιας μπάριζας προκάλεσε την καταστροφή του Σαρωνικού Κόλπου. Το τι πραγματικά συνέβη, δε νομίζω να το μάθουμε ποτέ.

Έχουμε διαβάσει μια σειρά θεωριών, έγιναν κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με την πολιτική ταυτότητα στελέχους της πλοιοκτήτριας εταιρείας και γενικώς επικρατεί ένα μεγάλο μπέρδεμα.

Το μόνο μη μπερδεμένο είναι η πετρελαιοκηλίδα η οποία προελαύνει σταθερά και κάνει την εμφάνισή της και σε άλλες παραλίες.

Στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά θα "χυθεί άπλετο φως" και "θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο". Το κόκαλο όμως δε συντρίβεται με το μαχαίρι. Ποιος έμαθε τι συνέβη τελικά με το ΣΑΜΙΝΑ; Πως ένα πλοίο με σύγχρονα βοηθήματα βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Πάρου;

Ούτε και τώρα θα μαθευτεί η αλήθεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα καράβι δε βυθίζεται τόσο εύκολα και μάλιστα στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Ωστόσο είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως σε αυτόν τον τόπο, όχι μόνο δεν παραιτείται κανείς, αλλά αυτοί που θα έπρεπε να αποτελούν ήδη πολιτικό παρελθόν, προσπαθούν να βγουν και από πάνω.

Μια φορά πάντως οι ακτές καταστράφηκαν, το φυσικό περιβάλλον θα χρειαστεί χρόνια να αποκατασταθεί, σειρά επαγγελματικών θα περάσει μεγάλη κρίση μέσα στη γενικότερη κρίση, οι περιουσίες των ανθρώπων θα υποτιμηθούν σημαντικά αφού "θα έχουν θάλασσα, αλλά θα είναι σα να μην έχουν".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail