Ελληνική βλαχομπαρόκ προοδευτικότητα ενώ η Ευρώπη βράζει…

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Το «DP» απευθύνθηκε στον Σωτήρη Δημόπουλο, φίλο αναλυτή διεθνών υποθέσεων ο οποίος διαθέτοντας και γνώσεις στον τομέα της κοινωνιολογίας, θεωρήθηκε κατάλληλος για να επιχειρήσει έναν «από στήθους» σχολιασμό όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη και τη μεσανατολική της γειτονιά, υπό το φως των εξελίξεων που προσδιορίζει το αποτέλεσμα στις γερμανικές εκλογές. Μας είπε τα ακόλουθα…

«Τα πράγματα έχουν πάρει επικίνδυνη τροπή σε πλανητικό επίπεδο. Φαίνεται ότι έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, και δύσκολα δεν μαζεύεται πια. Υπάρχει ο κίνδυνος σε λίγο να είναι όλοι εναντίον όλων. Στις πετρελαιοπηγές της Συρίας μπορεί να παιχτεί μεγάλο δράμα.

»Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν έλθει πολύ κοντά και διεκδικούν τις ίδιες περιοχές, όπου βρίσκονται τα κύρια αποθέματα πετρελαίου της Συρίας, ενώ εκεί κρίνεται και η δημιουργία της Μεγάλης σιιτικής Λεωφόρου, που θα ενώσει τη Τεχεράνη με τη Δαμασκό και τη Βηρυτό -εξέλιξη που πάση θυσία προσπαθεί να αποτρέψει το Ισραήλ.

»Το Κουρδικό επίσης, δημιουργεί παράταιρες συμμαχίες όπως του Ιράκ, της Τουρκίας και του Ιράν, που το λιγότερο που μπορεί να προκαλέσει είναι ένας πόλεμος εντός του Ιράκ, κυρίως στην περιοχή του Κρικούκ.

»Όσον αφορά τις γερμανικές εκλογές, όπως προκύπτει, η σταθερή επανάληψη του φαινομένου του λεγόμενου “λαϊκισμού” – “ποπουλισμού” στις χώρες της δυτικής Ευρώπης – Γαλλία 34% η Λεπέν, Ολλανδία 13% ο Βίλντερς, στην Αυστρία, στην Ιταλία, στις σκανδιναβικές χώρες και το BREXIT-, αλλά και στις ΗΠΑ, δείχνει ότι υπάρχει μια σοβαρή υπόγεια αναταραχή στις κοινωνίες. Αυτήν την κατάσταση οι πολιτικοοικονομικές ελίτ δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν.

»Αν ακολουθήσουν την ατζέντα παγκοσμιοποίησης, όπως μέχρι σήμερα έκαναν, ο διχασμός στο εσωτερικό των χωρών τους θα μεγαλώνει μέχρι του σημείου της εκρήξεως, λαμβανομένων υπόψη και των τεράστιων και αυξανόμενων οικονομικών ανισοτήτων. Το ίδιο όμως ισχύει και με την αντίθετη ατζέντα, καθώς και οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης έχουν ισχυρά ερείσματα πλέον και συμφέροντα!

»Για την Ευρώπη αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα του AfD στην πρώην ανατολική Γερμανία η πρώην ανατολική Ευρώπη έχει δικό της πολιτισμικό στίγμα. Διέπεται από ακραία συντηρητικές αρχές, που γίνονται ανεκτές, σε μεγάλο βαθμό, μόνον επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις εκδηλώνεται ως αντιρωσικός εθνικισμός. Ωστόσο, η ομοιότητα του Ανατολικογερμανού με τον Πολωνό, τον Ούγγρο και τον Σκοπιανό, στο γενικό πλαίσιο είναι εμφανέστατη και η απόσταση από τον δυτικοευρωπαίο χαώδης.

»Όσον αφορά την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε στο χειρότερο σημείο. Αναλογιστείτε να στέλνει ο Ερντογάν καραβιές με μετανάστες, και ταυτόχρονα να μας επιστρέφουν από τη Γερμανία άλλους. Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, και λόγω της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα γερμανική κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους.

»Ποιός θα το εμποδίσει αυτό; Ο Τραμπ ή ο… Τζορτζ Σόρος; Το θέλουν καταρχάς; Κι αν ναι, το μπορούν; Εκτιμώ πως όχι. Εκτός κι το ΝΑΤΟ πάρει απόφαση να φυλάει αποφασιστικά τα ελληνικά σύνορα, κάτι που μάλλον είναι απίθανο.

»Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς στην Ελλάδα; Πόσο η ψευδής προοδευτικότητα θα κουκουλώνει τα πράγματα και θα αποτρέπει την εκδήλωση ορθολογικής συμπεριφοράς, σκέψης και πράξης; Πόσο θα αντέξει αυτή η χώρα εάν αρνείται να σοβαρευτεί για να επιβιώσει;

Την ώρα που οι πάντες οδεύουν συντηρητικότερα για να αντεπεξέλθουν στις επιθέσεις των διεθνών αγορών, του Ισλάμ και των κέντρων της πολιτικής ορθότητας, μόνη η Ελλάδα, στο πιο ευάλωτο σημείο της Ευρώπης, παριστάνει την ανοιχτή και την προοδευτική. Μωραίνει Κύριος ο βούλεται απωλέσαι…»
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...