Γιατί η κυβέρνηση αυτή είναι "τελειωμένη";

Tama66 - pixabay.com
Αναδημοσίευση από: capital.gr

Του Θοδωρή Γιάνναρου

"Κάποιοι πολιτικοί είναι προγραμματισμένοι να προδώσουν είτε τη χώρα, είτε τους ψηφοφόρους τους. Αυτοί προδώσανε μέχρι και τα βότσαλα στο βυθό του Αιγαίου".

Το κυβερνών κόμμα είχε επιδοθεί σε καταιγισμό υποτιθέμενων δεσμεύσεων και φαύλων υποσχέσεων, πώς θα είναι ένα "αληθινά" νέο κόμμα, με μαζικότητα, δημοκρατικότητα και ειδικότερα "νέο σε ιδέες, καινοτομίες, λειτουργία και πολιτική πρακτική, στον αντίποδα των αρχηγικών, συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας... ότι θα μετουσιωθεί σε ένα ανοικτό, δημοκρατικό κίνημα σύμμαχο και συνοδοιπόρο των πολιτών".

Στην υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών του κόμματος αποσκοπούσε και η συμμετοχή πολλών, διαφορετικής πολιτικής τάσης, συνιστωσών σε αυτό.

Στην πορεία, όμως, αυτές οι διακηρύξεις... διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Το κόμμα-κίνημα και "πρότυπο για τον λαό" μεταλλάχθηκε σε κάτι άλλο, πολύ διαφορετικό και ακραίο... ιδιαίτερα ψεύτικο και δύσοσμο, προδίδοντας όλους εκείνους τους "αφελείς" που πίστεψαν στα "λόγια τα ξύλινα" της "ιμιτασιόν" έκδοσης της πολιτικής που πρέσβευε... ο Ανδρέας Παπανδρέου, τέσσερις δεκαετίες πριν!

Πολίτες από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά και εγγράφησαν και ως μέλη στον νέο αυτόν πολιτικό φορέα, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της πολιτικής θέσης που μιλούσε για "δήθεν" άνοιγμα του νέου αυτού σχηματισμού στην κοινωνία, αντιμετωπίζονταν από την αρχή, αλλά και αντιμετωπίζονται μέχρι και σήμερα, με εχθρότητα, καχυποψία, απροκάλυπτη άρνηση, ως και επιθετική αδιαφορία, από τις σταλινικού τύπου κομματικές οργανώσεις, που λειτουργούν ως κλειστές λέσχες και... γιάφκες οργάνωσης της δομικής καταστροφής της όποιας συντεταγμένης πολιτείας έχει ακόμα απομείνει.

Η υφιστάμενη στο ιδρυτικό συνέδριο του 2013 εσωτερική πολυφωνία και συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων αναιρέθηκε ξαφνικά και βίαια, και το κονκλάβιο γύρω από το Μαξίμου απέκτησε "ισχύ πολιτική" και "δύναμη πυρός", περιφρονώντας και θέτοντας στο περιθώριο κάθε άλλη υγιή φωνή μέσα στο ευρύτερο κομμα! Κακά τα ψέματα: το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται σε ένα στενό πυρήνα γύρω από τον αρχηγό και πάτρωνά του...

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας τα οποία κατήγγελλε πριν από τις εκλογές, στις οποίες με ψέματα, χυδαιότητα και ανανδρία επικράτησε σχετικά εύκολα.

Οι συλλογικές διαδικασίες στο εσωτερικό του κόμματος έχουν καταντήσει να εξυπηρετούν απλά και μόνο το εκ των υστέρων μασκάρεμα με δημοκρατικοφανή περιτυλίγματα ειλημμένων αποφάσεων ενός στενού και κλειστού κομματικού πυρήνα πέριξ του Μαξίμου, με τον Αλέξη να προαλείφεται για "μαδούριος δικτάτορας", που θα αλώσει τη Βουλή των Ελλήνων και θα θέσει τα αντίπαλα κόμματα στο περιθώριο, με διακοσμητικό και άνευ ουσίας ρόλο, μόνο ως παραπέτασμα καπνού, στο καθεστώς που προτίθεται να επιβάλει, αν βέβαια τα καταφέρει.

Πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς να στηρίζονται σε δημοκρατικές διαδικασίες, αρχές και κανόνες, με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση απόλυτα κομματικών ισορροπιών, μιας επικίνδυνης ομάδας ιδεολόγων της "παραβατικότητας".

Με αυτήν τη φιλοσοφία, μαγειρέματα, και στυγνές μεθοδολογίες, κατασκευάστηκαν οι λίστες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου επιλέγησαν σε εκλόγιμες θέσεις φθηνής ποιότητας "κομματόσκυλα", τα οποία δεν είχαν ούτε καν την αξιοπρέπεια να προσπαθήσουν να εκλεγούν με "σταυρό προτίμησης" στις πρώτες εκλογές, μερικούς μήνες πριν, τον Ιανουάριο του 2015.

Ακόμα και η θεωρητικά κορυφαία κομματική διαδικασία του... "για τα μάτια του κοσμου"-Συνεδρίου, τον Οκτώβριο του 2016, κατέληξε στο απόλυτο "φιάσκο"... στην απλή ανάδειξη δηλαδή μελών για την κεντρική επιτροπή, χωρίς να ληφθεί καμία δεσμευτική απόφαση για τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, το κόμμα, αλλα και η ίδια η χώρα.

Οι κομματικές παθογένειες έχουν δημιουργήσει πλήθος πολιτικών θεμάτων για τα οποία "όλοι τους" ανεξαιρέτως είναι "υπόλογοι" απέναντι στη χώρα, τους πολίτες της και τη Δικαιοσύνη!

Οι εσκεμμένες καθυστερήσεις και οι αποφάσεις-σαμποτάζ, σε ό,τι αφορά στις πολυπόθητες και πολυδιαφημιζόμενες επενδύσεις, αποτελούν μεθοδεύσεις που βρίσκονται στα όρια της παρανομίας. Τα σκληρά μέτρα που αφορούν στο κόψιμο του ΕΚΑΣ, στις συντάξεις χηρείας και στα αναπηρικά επιδόματα, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ισορροπημένα με δραστική και σχεδιασμένη μείωση των δημοσίων δαπανών, με καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και φυσικά χωρις απολύσεις αντιφρονούντων και προσλήψεις ημετέρων, οι δικού τους σχεδιασμού βαρύτατες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, που έχουν ως συνέπεια τον πλήρη "αφανισμό" των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών κ.ά., η καθυστέρηση στη διαμόρφωση και φυσικά στην υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου "αληθινής" και όχι "πλασματικής" παραγωγικής ανασυγκρότησης, οι καθυστερήσεις, αλλά και οι ατέλειες, σε ό,τι αφορά στη νομοθετική αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα "κόκκινα" δάνεια και τις οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το κράτος, και πολλά άλλα, οδηγούν σε παραπέρα και πλέον μη αναστρέψιμη φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη.

Εάν μια εκτελεστική εξουσία, όπως οι συνεταίροι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αδυνατεί να μετουσιώσει σε πολιτικό όραμα και έργο τα προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις, είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα να μεταλλαχθεί σε πελατειακή πυραμίδα με μόνη συγκολλητική ύλη τις κάθε είδους παράτυπες και παράνομες προσωπικές εξυπηρετήσεις - δηλαδή τα πολιτικά ρουσφέτια που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός κομματικού στρατού σύγχρονων γενιτσάρων.

Είναι απόλυτα νομοτελειακό να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος το 2013, ότι αν η εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική του θητεία δεν συνοδευτεί από μαζική λαϊκή αποδοχή στις διαδικασίες άσκησης της εξουσίας, αλλά θεωρηθεί ως ανάθεση εν λευκώ, τότε θα ακολουθήσουν τα πολύ χειρότερα, που δυστυχώς για το συνονθύλευμα είναι προ των πυλών:

Συμπεριφορές και πολιτικές αστοχίες τέτοιου είδους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άτακτη υποχώρηση και σε πολιτική "εξαΰλωση", ενώ οι "ηλίθιοι" που "ακολούθησαν" μετατρέπονται σε παθητικούς δέκτες μιας πολιτικής που εναντιώνεται στα ίδια τα συμφέροντα και τις ίδιες τις επιθυμίες τους, μετατρέποντάς τους σε άβουλους θεατές του ίδιου τους του κοινωνικού ξεπεσμού, ενώ εκείνοι που αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας τέτοιας κοινωνικά και πολιτικά ανάλγητης συμπεριφοράς... για την "καρέκλα ρε γαμώτο", μεταλλάσσονται, διαφθείρονται και εξαφανίζονται από το πολιτικό προσκήνιο και επανέρχονται στα σκοτεινά παραβατικά παρασκήνια του πρόσφατού τους παρελθόντος.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικοί του κομισάριοι, αποστερούνται, μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική που υποτίθεται πως πρέσβευαν, για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες που την αποτελούν.

Η "Αριστερά" που ισχυρίζονται πως αντιπροσωπεύουν, χάνει το όποιο κοινωνικό της έρισμα, συν το όποιο υποτιθέμενο πλεονέκτημα και δυστυχώς ανοίγει τον δρόμο σε αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα, για μια κακόγουστη θεατρική παράσταση, στην οποία εμφανίζονται μασκαρεμένοι, ως δήθεν υπερασπιστές των κοινωνικών δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής... παρ' όλο που επιδίδονται μετα βδελυγμίας στο κλέψιμο και του τελευταίου κέρματος αποταμίευσης από τη φτωχολογιά και παρ' όλο που κατάσχουν τα σπίτια όσων δεν δύνανται ν' αντεπεξέλθουν στη φορολαίλαπα του "υπουργείου οικονομικών & τιμωρίας".

Δεν μπορεί μια κυβέρνηση μιας υποτιθέμενης Αριστεράς, ή έστω ενός κακέκτυπου αυτής, να υπερθεματίζει στην ουσία, σε όλες τις εντολές των δανειστών, σχεδόν διπλασιάζοντας ακόμα και τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους, που καταστρατηγούν θεμελιώδη κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα... αρνούμενη να της πάρουν ξένοι, τη δόξα και τα πρωτεία στο "σωφρονισμό" των Ελλήνων πολιτών,.

Ξέχασαν, και εύκολα και εξαιρετικά γρήγορα, το γεγονός πως η κοινωνία απαιτούσε την υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπως το διαλαλούσαν οι μηχανισμοί προπαγάνδας ενός ΣΥΡΙΖΑ, στα πρόθυρα της εξουσίας, στα πλαίσια ενός αληθινού και ειλικρινούς διαλόγου με όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις, έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες παθογένειες είχαν σωρευθεί στη χώρα επί δεκαετίες, εξαιτίας του γνωστού "πελατειακού συστήματος", το οποίο την οδήγησε σε μια σχεδόν άτακτη χρεοκοπία, στερώντας από τον λαό το δικαίωμα να ονειρεύεται και να ελπίζει!

Αντί λοιπόν μεταρρυθμίσεων και αλλαγών προς το καλύτερο, μέσα από μια γενναία και αντρίκεια πληροφόρηση των πολιτών, προστέθηκαν νέες και άκρως βλαπτικές, για τον λαό, μικροκομματικές παθογένειες, που δεν αρμόζουν σ' ένα "νέο" όπως διατυμπάνιζαν και "άφθαρτο" όπως διαλαλούσαν κόμμα εξουσίας.

Οι νέες παθογένειες αυτές, τόσο στη δημοκρατία και στο κόμμα, αλλά και στη δημιουργική κυβερνητική λειτουργία, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεν υπήρξε έκτοτε καμιά θετική ανταπόκριση από την πλευρά της κομματικής ηγεσίας να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως είχε προεκλογικά δεσμευθεί! Αντίθετα, όλα έγιναν πολύ χειρότερα και πολύ πιο βίαια.

Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι οι αρχές και οι στόχοι πάνω στα οποία στηρίχθηκε η "ψήφος προτίμησης" μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτων στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κινηθεί ενωτικά, δημιουργικά και αλληλέγγυα στον αγώνα του λαού, ώστε να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα που δημιούργησε το όποιο παλιό πολιτικό σύστημα, λησμονήθηκαν και πετάχτηκαν στον κάλαθο της λήθης... την επομένη που κατελήφθη η εξουσία και μέρα με την ημέρα οι μάσκες έπεφταν, μέχρι που κάποια στιγμή το προσωπείο έπεσε, αποκαλύπτοντας την αληθινή μορφή τους και τις πραγματικές τους στοχεύσεις, που με μαεστρία και τέχνη απέκρυπταν ή αποσιωπούσαν...

Τώρα είναι αργά για μεταμέλειες και δάκρυα! Καταφέρατε, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να συνδέσετε το όνομά σας με μερικές από τις μελανότερες σελίδες της κατάντιας αυτού του Κράτους και Έθνους, που θα πληρώσετε ακριβά σε όλα τα επίπεδα.

Γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που προδίνουν την πατρίδα τους, τους συμπολίτες τους, τα ιερά και τα όσια ενός ολόκληρου λαού. Όμως, σε τελευταία ανάλυση, το πρώτο και κυριότερο που προδίδει ένας άνθρωπος είναι η "συνείδησή" του... αν διαθέτει βέβαια, έστω και ψήγματα αυτής, και μετά όλους τους άλλους.

Τώρα κάποιοι "αμετανόητοι" θα πουν, ίσως, πως αυτός που γράφει αυτές τις "αλήθειες" είναι ενας δεδηλωμένος "εχθρός" της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία!

Λάθος, πλανεμένοι μου κύριοι και κυρίες!

Είναι τα λόγια "πρώην" και... ακόμα "νυν" συντρόφων σας, που εγκαταλείπουν το "σάπιο" έγκαιρα, πριν βυθιστεί στα απόνερα της λήθης. "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Όπως κάνουν και οι γνωστοί μας αρουραίοι...

Και τελικά, απ' ό,τι φαίνεται, η "προδοσία" είναι η μόνη αλήθεια που θα μείνει, για να τους θυμόμαστε!

*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...