Βόρεια Κορέα - Βαλκάνια και αμερικανική παρέμβαση

Αναδημοσίευση από: hellenicsunrise.blogspot.gr

Greek Spirit
4-9-2017

Ο Κιμ Ιλ Γιουνγκ, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, απειλεί με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ διότι είναι ο μόνος τρόπος που του έχει μείνει για να προσελκύσει τον Τραμπ σε παρασκηνιακό διάλογο. Ο Κιμ ως απομονωμένος από την διεθνή κοινότητα έχει ως μοναδικό εμπορικό εταίρο την Κίνα στην οποία εξάγει μεταλλεύματα και κάρβουνο και εισάγει τα πάντα, από καύσιμα μέχρι κουτάλια.Η οικονομία της Βόρειας Κορέας εξαρτάται απολύτως από την Κίνα .Η δε Κίνα ισορροπεί ανάμεσα στην επιθυμία για οικονομική και πολιτική επιρροή στην Βόρεια Κορέα και στην ικανοποίηση της τάσης της ΄΄΄διεθνούς κοινότητας'', του ΟΗΕ και των ΗΠΑ για την διατήρηση του εμπάργκο, των οικονομικών κυρώσεων και της απομόνωσης της Βόρειας Κορέας .

Ο Κιμ τελευταία προσπαθεί να δώσει στους υπηκόους του μια ψευδαίσθηση ευμάρειας .Οι εισαγωγές αλλά και η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών ευρείας και καθημερινής χρήσεως έχουν αυξηθεί δραματικά.Οι εισαγωγές γίνονται βέβαια από την Κίνα και τα προϊόντα αυτά πωλούνται σε νέου τύπου εμπορικά κέντρα- όπως φαίνονται στις εικόνες- στα μεγάλα αστικά κέντρα .Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ λίγο πριν την πτώση του.Στη γειτονική Βουλγαρία είχαν ιδρυθεί εμπορικά πολυκαταστήματα σε μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία παρείχαν στις δεκαετίες του 70-80 κάποια σχετική ποικιλία αγαθών τα οποία βέβαια στην πραγματικότητα είτε ήταν πολύ ακριβά για τον μέσο πολίτη είτε σε διαρκή έλλειψη.

Ωστόσο ο Κιμ προσπαθεί.Στα μάτια του δυτικού κόσμου μπορεί να φαντάζει ως στυγνός δικτάτορας και φυσικά είναι, αλλά εφόσον φαίνεται και είναι ακλόνητος οι ΗΠΑ θα έπρεπε να συνεργασθούν παρασκηνιακά μαζί του και να χαλαρώσουν τις κυρώσεις εναντίον του .Το εμπάργκο ως μέτρο καταστολής έχει πάντοτε αποτύχει, όπως και κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική διαχρονικά, απο το εμπάργκο στην Κούβα μέχρι αυτό στο Ιράν.

Πολλοί λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει συγκεκριμένη στρατηγική για την Βόρεια Κορέα αλλά η αλήθεια είναι το αντίθετο. Η Βόρεια Κορέα φοβίζει την Ιαπωνία της οποία η πολιτική ηγεσία θα διευκολυνθεί για να πείσει τους Ιάπωνες για την αύξηση των αμυντικών δαπανών και την περαιτέρω και άνευ όρων πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ.Έτσι οι ΗΠΑ κερδίζουν ένα ακόμα ενεργό και συνειδητοποιημένο σύμμαχο στον Ειρηνικό ο οποίος θα βοηθήσει στον περιορισμό της Κίνας.

Από την άλλη μεριά και η Κίνα θέλει το ίδιο.Ένας τρελό-Κιμ αποτελεί ένα επιπλέον πρόβλημα για τις ΗΠΑ και αντιπερισπασμό από τον μέτωπο της Μ Ανατολής όπου η Κίνα περιμένει απο την Ρωσία να ελέγξει τους Άραβες και τα κοιτάσματα τους τα οποία ο Πούτιν θα προσφέρει στην Κίνα με αντάλλαγμα την προσχώρηση της στην Ευρασιατική Ένωση αλλά και την διάθεση του στρατού της και κυρίως του ναυτικού της ,τομέας στον οποίο η Ρωσία ΄΄πονάει΄΄πολύ.

Πολύ δύσκολα η κρίση στις σχέσεις Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ θα εξελιχθεί σε πόλεμο .Η Βόρεια Κορέα είναι ένας γεωπολιτικός καταλύτης που όλοι χρειάζονται.Αλίμονο στους Βορειοκορεάτες ωστόσο...

Αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι το καθεστώς Κιμ Ιλ Γιουνγκ θα καταρρεύσει από μέσα.

Εάν η Βόρεια Κορέα καταρρεύσεi ως κράτος τότε η Νότια Κορέα θα κληθεί να την προσαρτήσει, οι δύο χώρες θα ρέπει να ενωθούν όπως η Ανατολική και Δυτική Γερμανία,Η ένωση των Γερμανιών προκάλεσε την τεχνητή οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα εφόσον ο Σόιμπλε θέλησε να μετακυλήσει το κόστος των δεκάδων τρις ευρώ της ένωσης και της οικονομικής ανάταξης της ανατολικής Γερμανίας στην Ευρώπη. Στην περίπτωση της Κορέας ο οικονομικός αντίκτυπος θα έχει άλλη μορφή άλλα ίδια επίδραση στην Ασία με κίνδυνο ενός νέου ακόμα μεγαλύτερου κύκλου κρίσεως παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ προάγουν και προστατεύουν μόνο όσους αυτοβούλως και άνευ όρων υποτάσσονται, όπως πχ η Βουλγαρία. Τον Ιούνιο του 2014 στην Βουλγαρία η κυβέρνηση Ορεσάρσκι ανακοίνωνε την κατασκευή του SOUTH STREAM του αγωγού ρωσικών συμφερόντων που θα παρέκαμπτε την Ουκρανία και με υποθαλάσσια διαδρομή στην Μαύρη θάλασσα θα κατέληγε στην Βουλγαρία από όπου θα συνέχιζε την χερσαία διαδρομή για Αυστρία μέσω Σερβίας.

Η ναζιστική Γερμανία της Μέρκελ και Σόιμπλε επέβαλε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να ψηφίσει εναντίον του εγχειρήματος αυτού .Παράλληλα οι ΗΠΑ αποστέλλουν τον γερουσιαστή Μακ Κέιν -ό οποίος εκείνη την εποχή δούλευε με το Κατάρ για την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους- μαζί με δύο άλλους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές οι οποίοι επεμβαίνουν απροκάλυπτα στα πολιτικά πράγματα της Βουλγαρίας, εκβιάζουν τον πρόεδρο της δημοκρατίας Πλεβνελίεφ ο οποίος αναγκάζεται σε τηλεοπτικό διάγγελμα να δηλώσει την ακύρωση του αγωγού και κατόπιν ρίχνουν τον πρωθυπουργό Ορεσάρκι για να ανεβάσουν τον σημερινό Μπόικο Μπορίσοφ. Η πτώση Ορεσαρσκι έγινε σε χρονικό διάστημα κάποιων εβδομάδων διάστημα στο οποίο ο Μπορίσοφ βρέθηκε στις ΗΠΑ φιλοξενούμενος και κατηχούμενος του Μακ Κέιν.

Στις αρχές του 2017 οι Βούλγαροι εξέλεξαν ως πρόεδρο δημοκρατίας τον απόστρατο ιπτάμενο πτέραρχο Ρούμεν Ράντεφ ο οποίο είναι προστατευόμενος του Πουτιν,πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερα επιτεύγματα για λογαριασμό του αντι- αμερικανικού - φιλορωσικού άξονα που δήθεν πρεσβεύει..

Λεπτομέρειες για το σκοτεινό 2014 της Βουλγαρίας στο ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΛΟΓΩ SOUTH STREAM- Η Ε.Ε. ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Η Βουλγαρία ανήκει στις ΗΠΑ. Τελευταία κυβερνητικά στελέχη της Βουλγαρίας ανακοινώνουν όλο και πιο συχνά τον διπλασιασμό του κατώτατου μισθού γεγονός που αντιμετωπίζεται σκωπτικά απο τον πληθυσμό αλλά είναι ενδεικτικό του μέλλοντος

Αλλά για να καταλάβουμε το μέλλον ας πάμε στο παρελθόν.Το 2013 ο τότε υπουργός οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη πότε επιτέλους οι Βούλγαροι θα φθάσουν τον βιοτικό επίπεδο των Ελλη΄νων οι οποίοι στο κάτω -κάτω με δάνεια ζούνε από τους Γερμανούς (έτσι λένε αυτοί). Ο Ντιάκοφ σε μια σιβυλλική δήλωση είπε ότι΄΄σε τρία χρόνια οι μισθοί Βουλγάρων και Ελλήνων θα είναι ίδιοι''......

Ο Ντιάνκοφ δεν είναι ένας τυχαίος πολιτικάντης.Πριν του ανατεθεί το υπουργείο οικονομικών ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της WORLD BANK που δεν είναι τίποτα άλλο από το παράρτημα του ΔΝΤ για τον τρίτο κόσμο.Ο Ντιάνκοφ ήταν μέσα στα κέντρα εξουσίας που σχεδιάζουν το μέλλον.Ο Ντιάνκοφ την ίδια χρονιά, το 2013, μαζί με την σύμφωνη γνώμη του Μπορίσοφ, που ήταν και πάλι πρωθυπουργός τότε,είχε δηλώσει ότι η Βουλγαρία δεν θέλει να εισέλθει στην ευρωζωνη επειδή δεν έχει πεισθεί ακόμα για τα πλεονεκτήματα του Ευρώ.Είναι φανερό ότι ήξερε τι έλεγε.Σε κάθε περίπτωση η Βουλγαρία που προορίζεται για Αμερικάνο-γερμανικό προτεκτοράτο προστατεύθηκε από ΟΑ αφεντικά την από την κατάρα του Ευρώ.

Η Ελλαδίτσα απο την άλλη έχουμε αποτύχει να διαλέξουμε αφέντη και πορευόμαστε με οδηγό τις προφητείες "για το πάρσιμο της Πόλης" την ίδια στιγμή που η Ρωσία έχει κάνει την Τουρκία όχι μόνο στρατηγικό εταίρο αλλά την πιο απαραίτητη στην Ρωσία χώρα μετά το Ιράν στην Μ.Ανατολή.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...