Αυτή είναι η Φρίντα, το λαμπραντόρ που σώζει ζωές μέσα σε ερείπια στο Μεξικό

(AFP Photo/OMAR TORRES)
Freepen.gr - Με προστατευτικά γυαλιά τοποθετημένα κάτω από τα αυτιά και μπότες στα τέσσερα πόδια, η Φρίντα κουνά την ουρά της καθώς ανεβαίνει τα βουνά των ερειπίων που άφησε ο καταστροφικός σεισμός αυτής της εβδομάδας στο Μεξικό αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το χρυσός λαμπραντόρ χρησιμοποιεί την αίσθηση της όσφρησης για να προσπαθήσει να ανιχνεύσει τυχόν επιζώντες που έμειναν στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν την Τρίτη από το σεισμό μεγέθους 7.1 της κλίμακας Ρίχτερ.

Το θαρραλέο σκυλί έχει γίνει ήρωας στο Μεξικό, ένα τετράποδο σύμβολο της αλληλεγγύης πίσω από τις επιχειρήσεις διάσωσης της οποίας η φήμη έχει εξαπλωθεί στην τηλεόραση και τα κοινωνικά μέσα.

Ένας άντρας στο βορειοανατολικό του Μεξικού έχει μάλιστα την εικόνα της τατουάζ στο χέρι του. Και ένας κατασκευαστής μπλουζών πωλεί μια γραμμή με το πρόσωπό της πάνω από το σύνθημα "Μπορούμε να είμαστε ήρωες".

Ο σκύλος είναι μέρος της μονάδας Canine του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού, η οποία δραστηριοποιήθηκε στους χώρους των 39 κτιρίων που κατέρρευσαν στο σεισμό.

Η Φρίντα αναπτύχθηκε κυρίως σε ένα καταρρέον σχολείο στο νότο της πρωτεύουσας, όπου πέθαναν 19 παιδιά και έξι ενήλικες. Αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχει ακόμα η πιθανότητα ένας ενήλικας να έχει παγιδευτεί ζωντανός στα συντρίμμια.

"Η Φρίντα είναι ειδική στην ανίχνευση ανθρώπων ζωντανοί κάτω από τα ερείπια", δήλωσε στο AFP ο κυβερνήτης της, ο αστυνομικός Ισραήλ Αραούζ.

Στην καριέρα της, η οποία περιελάμβανε την αποστολή στον Εκουαδόρ για μεγάλο σεισμό το περασμένο έτος, έχει σώσει 12 ζωές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail