Αλέξη έχω ένα εικοσάρικο στην τσέπη άρα είμαι επενδυτής. Τι λές αγοράζω τον Παρθενώνα;


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε άλλη χώρα των "επενδύσεων" που είναι "επεγδύσιμο" της χώρας για να το πώ κομψά. Κερδοφόρες εταιρείες ή εταιρείες που είχαν όλα τα προσόντα να είναι κερδοφόρες αν δεν έπεφταν οι μίζες βροχή, παίρνουν μια μια σειρά στο υπερταμείο για πώληση.

Χωρίς να κουβαλάνε μαζί τους τα προηγούμενα χρέη που βαρύνουν τους ηλίθιους ιθαγενείς και ίσως αν κρίνουμε απο το παράδειγμα των περιφερειακών αεροδρομίων οι νέες επενδύσεις σε πολλές θα προέλθουν πάλι απο τα δικά μας χρήματα. Ο λαός έχει την εκφραση γι αυτό και όχι άδικα,"και κερατάς και δαρμένος"

Πόσο ήταν το κέρατο στην περίπτωση του ΟΣΕ;
14,3 δισ. ευρώ που διεγράφησαν στην περίπτωση του ΟΣΕ πριν μερικά χρόνια και άλλα 692,1 εκατομμύρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτές τις μέρες. Για τα σκάνδαλα με τις προμήθειες του ΟΣΕ δε χρειάζεται να γράψω.

Αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο google θα βρεί πάνω απο 57.000 εγγραφές που περιέχουν αυτές τις δύο λέξεις, αν κάνει όμως μια αναζήτηση στις φυλακές δε θα βρεί ούτε έναν ένοχο. 15 δις αμαρτωλά ευρώ που φορτώθηκαν και αυτά με τα μνημόνια και έγιναν 2 και 3 φορές παραπάνω στις πλάτες μας.

Για να πωληθεί τελικά ελεύθερος χρεών στην καταπληκτική τιμή των 45 εκατομμυρίων ευρώ, οσο 3 αμαξοστοιχίες με 5 βαγόνια η κάθε μια περίπου. Και για την επένδυση; Μάλλον δάνειο,με δικά μας χρήματα πάλι, όπως τα αεροδρόμια. Ωραία φάμπρικα έχουν βρεί,μου φαίνεται θα πιάσω θέση στην ουρά και εγω και θα αρχίσω να φωνάζω:

Αλέξη έχω τρύπιο παντελόνι και ένα εικοσάρικο στην τσέπη, άρα είμαι επενδυτής. Τι λές αγοράζω τον Παρθενώνα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail