Ραγδαίες εξελίξεις: Σταμάτησαν οι πολιτικές πτήσεις πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν - Η Βαγδάτη απείλησε με καταρρίψεις

Μπλόκο του ιρακινού στρατού έξω από τη Μοσούλη - @ShabaksofNinewa
Freepen.gr - Η Βαγδάτη απειλούσε την Παρασκευή να στείλει τα μαχητικά αεροσκάφη της για να καταρρίψουν οποιεσδήποτε μη στρατιωτική πτήση με προορισμό να προσγειωθούν στα αεροδρόμια του ιρακινού Κουρδιστάν, ως αντίποινα για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι το Σάββατο, τα διεθνή αεροδρόμια σε Erbil και Sulaymaniyeh είχαν αδειάσει. Αναφέρθηκε επίσης πως οι ιρακινές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει τους κύριους δρόμους από τη Μοσούλη στην κουρρδική πόλη Ντοχούκ και από το Κιρκούκ στη Βαγδάτη.



Προηγουμένως η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν του Ιράκ (KRG) απέρριψε δύο αιτήματα της Βαγδάτης: Να παραιτηθεί από τον έλεγχο των συνοριακών διαβάσεών της και των αεροδρομιών καθώς επίσης να ακυρώσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

Η απαγόρευση των πτήσεων από τη Βαγδάτη αφορά μόνο τις διεθνείς πτήσεις από και προς το ιρακινό Κουρδιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail