Η Μόσχα απαντά στις ΗΠΑ για τους Κούρδους: Εμείς βομβαρδίζουμε μόνο όπου υπάρχουν τζιχαντιστές

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις των SDF στην ανατολική συριακή πόλη του Deir Ezzor.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πλήττουν μόνο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο Konashenkov πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξήγαγε ο Συριακός Στρατός με τη βοήθεια των ρωσικών δυνάμεων στην εν λόγω επαρχία:

"Για να αποφευχθεί η περιττή κλιμάκωση, η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία έδωσε στους αμερικανούς εταίρους μια προκαταρκτική ειδοποίηση, μέσα από ένα υπάρχον κανάλι επικοινωνίας, για τα γεωγραφικά όρια διεξαγωγής της στρατιωτικής επιχείρησης στο Deir Ezzor".

Αυτό που αξίζει να προσεχθεί είναι πως οι ανακοινώσεις των SDF και των ΗΠΑ παρουσιάζουν σημαντική χρονική απόκλιση μεταξύ τους ως προς την αεροπορική επίθεση καθώς η μια δήλωση αναφέρεται στις 00:30 και η άλλη στις 03:00 π.μ.

Επίσης οι Ρώσοι δήλωσαν ότι επιχειρούν σε περιοχές που βρίσκονται οι ισλαμιστές του ISIS. Αν όμως βρίσκονται στο ίδιο σημείο Κούρδοι των SDF;



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail