Αλβανός αρθρογράφος: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Τεοντόρ Κολοκοτρόνι) ήταν Αλβανός! Και όχι μόνο αυτός

Freepen.gr - Ούτε λίγο ούτε πολύ, Αλβανοί ήταν οι ήρωες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821 σύμφωνα με τον Αλβανό αρθρογράφο Astrit Lulushi και το άρθρο του "Teodor Kolokotroni, heroi arvanitas i pavarësisë së Greqisë - Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο Αρβανίτης ήρωας της ανεξαρτησίας της Ελλάδας» στην gazetatema.net.

Η γειτονική χώρα μετά την οικειοποίηση του Γεωργίου Καστριώτη ως Σκεντέρμπεη, φαίνεται ότι βάζει πλώρη για άλλα.

Κατά το Lulushi, «ο Κολοκοτρώνης αυτός ο Αλβανός που ονομάστηκε Αρβανίτης, μιλούσε αρβανίτικα, την προγενέστερη γλώσσα των αλβανικών».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είχε εννέα Αρβανίτες (δηλαδή κατ' αυτόν Αλβανούς) πρωθυπουργούς, έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας και ένα δικτάτορα ενώ αρκετούς αγωνιστές του 21 όπως ο Τζαβέλας και η Μπουμπουλίνα έχουν αντίστοιχη καταγωγή.

Ακόμη και ο Θούρειος του Ρήγα είναι για τον Lulushi ένα κάλεσμα στους Αρβανίτες να επαναστήσουν ενάντια στους Οθωμανούς.

Το πλήρες άρθρο που γράφτηκε στις αρχές του 2017 μπορείτε να το αναζητήσετε με τον τίτλο του στην αλβανική γλώσσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail