Έσπασαν τα μούτρα τους οι ΗΠΑ οριστικά στο Ντέιρ Εζόρ - Αρχίζει το ράλι με τους Κούρδους - Τρέχει με αμφίβια η Μόσχα στον Ευφράτη

Του Στρατή Μαζίδη

Μετά από 9 μήνες έσπασε και η πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου του Ντέιρ Εζόρ, εξέλιξη στην οποία είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ο Συνασπισμός των ΗΠΑ όταν βομβάρδισε "κατά λάθος" τις θέσεις του Συριακού Στρατού στο όρος Θαρντέχ πριν από ένα χρόνο.

Πάρα ταύτα η πολιορκία έσπασε και η κάμερα κατέγραψε ιστορικές στιγμές.



Οι ΗΠΑ βλέπουν το ένα χαρτί μετά το άλλο να καίγονται στη Συρία. Μετά το συριακό νότο και τον εγκλωβισμό των ισλαμιστών στη Ράκκα, βλέπουν να χάνεται και η πόλη της Ντέιρ Εζόρ.

Ωστόσο έδωσαν εντολή στους Κούρδους να κατέβουν μέσα στην επαρχία να πιάσουν ό,τιδήποτε προλάβουν σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει έντονο κουρδικό στοιχείο.

Αυτές τις πληροφορίες είχε προφανώς εγκαίρως η Μόσχα η οποία τις τελευταίες ημέρες έστειλε μεγάλα κονβόι με αμφίβια οχήματα, ταχύπλοα και πλωτές γέφυρες καθώς η 5η Λεγεώνα του Συριακού Στρατού αναμένεται να διαβεί ανατολικά του Ευφράτη.

Το ράλι ξεκινά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail