Το εθνικό νόμισμα αναγκαία συνθήκη εθνικής κυριαρχίας

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία δεν υπάρχουν χωρίς εθνικό νόμισμα. Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό πέρα από κάθε αμφιβολία. Όταν το νόμισμά σου το ρυθμίζουν δυνάμεις που δεν μπορείς να ελέγξεις, απλά είσαι ένας οργανισμός διασωληνωμένος, χωρίς δυνατότητα αυτοδιάθεσης.

Εδώ όμως θα πρέπει να γίνει μια απαραίτητη διευκρίνιση, διαφορετικά θα συνεχίσει να υπάρχει σύγχυση την οποία εκμεταλλεύεται το σύστημα για να θολώσει και να ακυρώσει την αναγκαιότητα του εθνικού νομίσματος. Το εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία συνθήκη για να υπάρχει εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία. Όμως δεν είναι από μόνο του και ικανή συνθήκη.

Μαζί με το αναγκαίο εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχουν και οι εξής δύο ικανές συνθήκες: 1) ένα υγιές δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και 2) ένα υγιές και ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά παραγωγικό μοντέλο.

Χωρίς αυτές τις ικανές, για εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, συνθήκες, θα έχουμε ένα κράτος με ένα νόμισμα χωρίς αξία ή ένα κράτος απομονωμένο.

Επομένως, το πακέτο της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας, με κύρος στο διεθνές στερέωμα, θα πρέπει να περιλαμβάνει ταυτόχρονα και τις τρεις πιο πάνω συνθήκες, εθνικό νόμισμα, δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...