Χειμάρρα ώρα μηδέν! Επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων

Αναδημοσίευση από: eleftheriatypou.gr

Πίσω από ένα βαρύγδουπο στρατηγικό σχέδιο 86 σελίδων (το έχει ολόκληρο στη διάθεσή της η «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ») για την τουριστική ανάπτυξη των παραθαλάσσιων περιοχών της Χειμάρρας, κρύβει η κυβέρνηση Ράμα την επιχείρηση εθνοκάθαρσης των γηγενών ελληνικών πληθυσμών και την απαλλοτρίωση περιουσιών των πολλών ορθόδοξων χριστιανικών μονών και εκκλησιών.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ουσιαστικά, ο λόγος για μια παραθαλάσσια περιοχή περίπου 100 χιλιομέτρων (σχετική απεικόνιση), που ξεκινά από το χωριό Νάρτα στον Αυλώνα όπου κατοικούν Ελληνες, διέρχεται όλες τις περιοχές των Χειμαρριωτών και καταλήγει σε περιοχές των Αγίων Σαράντα, όπου κατοικούν Ελληνες.

Η αμηχανία που έχει καταλάβει τις αρμόδιες διπλωματικές υπηρεσίες της Αθήνας, αλλά και αξιωματούχους στις κεντρικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για μεγάλο διάστημα, δημιουργείται γιατί δεν γίνεται αντιληπτός ο κυνισμός της αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με την παράνομη πρόσκτηση των εδαφών, δήμευση ιδιωτικών και μοναστικών περιουσιών, αλλά και η περιφρόνηση που δείχνουν τα Τίρανα για το καθεστώς περί μειονοτήτων που υπηρετεί η ΕΕ και ο ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση του Εντι Ράμα και το αλβανικό «βαθύ κράτος», με τις εκλεκτικές σχέσεις με την Τουρκία και κυρίως τον εξτρεμιστικό ισλαμισμό των Βαλκανίων, που έχει τις βάσεις του στη Βοσνία και το Κόσοβο -με το δίκτυο των παραστρατιωτικών «ολιγαρχών» του UCK-, έχουν πολύ διαφορετικές προτεραιότητες από τις Βρυξέλλες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δύση.

Εστω κι αν η Αλβανία στη δημόσια διπλωματία δείχνει να επιχειρεί με κάθε τρόπο να υπάρξει ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το καθεστώς Ράμα αποδεικνύεται ευθέως συνδεδεμένο με το διεθνές καρτέλ ναρκωτικών και τροφοδοσίας όπλων στους ισλαμιστές. Οι διεθνείς αστυνομικές αρχές και οι κύριες μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν στις εκθέσεις τους το τελευταίο διάστημα, όχι τυχαία, την Αλβανία ως «Κολομβία των Βαλκανίων» της εποχής του Εσκομπάρ.

Σύμφωνα με τις επίσημες, δημοσιοποιημένες, εκτιμήσεις του ΟΑΣΕ, τα κέρδη από την παραγωγή και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Αλβανία έχει εκτοξευθεί στα 5 δισ. δολάρια τον χρόνο. Πολύ περισσότερο προσοδοφόρο δηλαδή από το διεθνές λαθρεμπόριο ανθρώπων και την πορνεία, που έλεγχαν και ελέγχουν παραδοσιακά Αλβανοί μαφιόζοι.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, στο καρτέλ των ναρκωτικών στη γειτονική χώρα, στο «βαθύ κράτος» που σχετίζεται με τις ισχυρότατες μυστικές υπηρεσίες και στο δίκτυο του εξτρεμιστικού Ισλάμ και της Τζιχάντ, την ευχέρεια να ελέγξουν το καθεστώς διακυβέρνησης της χώρας με την εκλογή του Εντι Ράμα, μέσω χρηματοδοτήσεων, εκβιασμών και εκφοβισμού κατοίκων ολόκληρων περιοχών για την επιρροή της ψήφου τους.

Με το σχέδιο επίταξης και δήμευσης των εκτάσεων ιδιοκτησίας Ελλήνων και Ορθοδόξων με επίκεντρο τη Χειμάρρα, το καθεστώς Ράμα επιχειρεί ένα διπλό «ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Από τη μία πλευρά με την κατασκευή και την πώληση των πολυτελών τουριστικών και οικιστικών συγκροτημάτων, με την επένδυση «μαύρων κεφαλαίων» της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών και του «βαθέος κράτους» των μυστικών υπηρεσιών, που θα εμφανισθούν ως «στρατηγικοί επενδυτές» και θα αποκτήσουν αυτή τη γη, αξιοποιώντας την επιχειρηματικά.

Από την άλλη, τη νομιμοποίηση παράνομων κεφαλαίων ολιγαρχών (πολιτικών και επιχειρηματιών), αλλά και των πρώην πολέμαρχων και τώρα πλέον «παρακρατικών» που κυριαρχούν στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή του Κοσόβου, οι οποίοι θα εμφανιστούν ως «αγοραστές» πολυτελών κατοικιών και εκτάσεων στην προς αξιοποίηση περιοχή. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κάθε κατοικία που θα δομηθεί σύμφωνα με το σχέδιο θα πωληθεί σε ένα ελάχιστο ποσό της τάξης των 150.000 – 300.000 δολαρίων. Επίσης ότι ήδη, πολύ πριν δηλαδή την κατασκευή των συγκροτημάτων, εκατοντάδες κρατικοί αξιωματούχοι, πρώην αξιωματικοί και εκατοντάδες πολιτικοί και επιχειρηματίες και πρώην στελέχη του UCK ζητούν να αποκτήσουν γη και να οικοδομήσουν στις περιοχές της Χειμάρρας.

Σύμφωνα με πηγές με βαθιά εμπειρία στα τεκταινόμενα στις περιοχές της Αλβανίας και του Κοσόβου, το σχέδιο Ράμα για την υφαρπαγή των περιουσιών Ελλήνων και Ορθοδόξων στη Χειμάρρα ακολουθεί το μοντέλο αναδιάταξης οικισμών που προηγήθηκε στη Βοσνία. Με μια κρίσιμη διαφορά: Ενώ εκεί δόμησαν ολόκληρες περιοχές «σαουδαραβικά» κεφάλαια του Ισλάμ, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι «στρατηγικοί επενδυτές» προέρχονται από το καρτέλ ναρκωτικών και τους διεφθαρμένους αξιωματούχους του παρακράτους της Αλβανίας και του Κοσόβου.

Το όλο εγχείρημα πολιτικά και διπλωματικά ο Αλβανός πρωθυπουργός και το διεφθαρμένο περιβάλλον -που τον εξέλεξε στην εξουσία και τον στηρίζει με το «αζημίωτο»- έχουν την ευκαιρία να το «χρυσώσουν» ιδεολογικά με εθνικιστικά χαρακτηριστικά. Να διαμηνύσουν προς τον στρατηγικό σύμμαχο της Αλβανίας, την Τουρκία, ότι προχωρούν προς την υλοποίηση της συμφωνίας του 1922 για την απεθνικοποίηση από τους Ελληνες της Β. Ηπείρου και τον αφανισμό της Ορθοδοξίας από τα αλβανικά εδάφη. Εξάλλου η δήμευση των περιουσιών Ελλήνων και Ορθοδόξων θα προσδώσει δημοτικότητα στον Ράμα μεταξύ των σκληρών εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας που προσβλέπουν σε τέτοιου τύπου πρακτικές, αλλά και στη μάζα που κουνά τις σημαίες του «μεγαλοϊδεατισμού».

Με δεδομένο ότι η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έχει στη διάθεσή της ολόκληρο το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης, που μέχρι και πριν από ελάχιστα 24ωρα ήταν απόρρητο, προχωρεί σε μια αποκάλυψη των επιμέρους περιοχών προς δήμευση περιουσιών των Ελλήνων και των χριστιανικών εκκλησιών και μονών.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...