Ο όψιμος ψευτο-«Μακεδόνας» Ντιμίτροφ μας κάνει τη χάρη να έχουμε κι εμείς το προνόμιο της Μακεδονικής καταγωγής

Αναδημοσίευση από: voria.gr

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε στην Deutsche Welle: «Εμείς οι Μακεδόνες δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και αποφασίσαμε ποιοι είμαστε. Είμαστε Μακεδόνες ως συνέπεια μιας ιστορικής διαδικασίας, η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. 

ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ ΕΝ ΔΗΜΩ

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι αποκλειστικοί Μακεδόνες. Αισθάνομαι Μακεδόνας, αλλά δεν έχω τίποτα αντίθετο και με έναν Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη που αισθάνεται το ίδιο Μακεδόνας, είτε με τη γεωγραφική είτε με την πολιτισμική σημασία».

Να υπενθυμίσει κάποιος στο παλικαράκι, που ως διπλωμάτης πρέπει να γνωρίζει την ιστορία της χώρας του, τουλάχιστον, ότι πράγματι ξύπνησαν ένα πρωί οι γονείς του, κι από Σλάβοι, έγιναν "Μακεδόνες", όταν ο Τίτο με τη λήξη του πολέμου αποφάσισε να ονομάσει τη Βαρντάρσκα, "Μακεδονία". Μέχρι τότε ήσαν υπερήφανοι Σλάβοι κι ερμήνευαν τον όρο ότι σημαίνει "νίκη", "δόξα" και παρόμοια, και όχι "σκλάβος" – slavus, sclavus, που τους ονομάτισαν οι Ρωμαίοι.

Ως προς το δεύτερο που είπε, ένιωσα μεγάλη ανακούφιση, και οφείλω να τον ευχαριστήσω που μού επιτρέπει να είμαι κι εγώ Μακεδόνας. Μέχρι τώρα είχα κρίση ταυτότητας, αφού Μακεδόνες είναι οι Σκοπιανοί, εγώ τι στην ευχή είμαι; Νοτιομακεδόνας ή Βορειοθεσσαλός; Με την παραχώρηση που έκανε ο Σλάβος Ντιμιτρόφ να θεωρούμαι κι εγώ Μακεδόνας, λύθηκε το μισό πρόβλημά μου, γιατί τώρα μπορεί να θεωρούμαι και Σκοπιανός. Κοίτα μπέρδεμα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...