Πούτιν: Άχρηστες οι νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα. Τι νομίζετε πως θα πετύχετε;

President of Russia‏ (twitter)
Freepen.gr - Ιδιαίτερα σκεπτικός και ορθολογιστής φάνηκε σε τοποθέτησή του στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών των BRICS που πραγματοποιείται στην Κίνα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την κρίση της Βορείου Κορέας.

«Πιστεύετε ότι με την υιοθέτηση μερικών κυρώσεων η Βόρεια Κορέα θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής;» αναρωτήθηκε ο Πούτιν προσθέτοντας την ανησυχία του ότι η μιλιταριστική υστερία θα μπορούσε να  οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση του ηγέτη του Ιράκ, ο οποίος εγκατέλειψε το πρόγραμμα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής, και δολοφονήθηκε υπό το πρόσχημα της έρευνας για όπλα. «Αυτό το γνωρίζουν όλοι και το θυμούνται. Και η Βόρεια Κορέα το γνωρίζει και το θυμάται», προσέθεσε με νόημα ο Πούτιν.

Η ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βορείου Κορέας δεν είναι το πρόβλημα αλλά το όπλο απέναντι στα προβλήματα που της δημιουργούν. Αυτό το έχει αντιληφθεί πολύ καλά ο Ρώσος Πρόεδρος ο οποίος προσέθεσε μάλιστα ότι οι Βορειοκορεάτες "θα προτιμούσαν να φάνε γρασίδι παρά να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail