Οι Ισραηλινοί ευχαριστούν τη Λευκωσία: Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου!

Freepen.gr - Η Israel Shipyards Ltd., ηγετική εταιρεία επισκευής και ναυπήγησης πολεμικών και εμπορικών σκαφών, καθέλκυσε ένα νέο OPV (Offshore Patrol Vessel - Σκάφος περιπολίας ανοικτής θαλάσσης) για το Κυπριακό Ναυτικό.

Το OPV αποκαλύφθηκε και καθελκύστηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εγκατάσταση των Ναυπηγείων στο Κόλπο της Χάιφα στο Ισραήλ - με την παρουσία ανώτερων στελεχών του Κυπριακού και του Ισραηλινού  Υπουργείου Άμυνας καθώς επίσης στελεχών της εταιρείας.

 Το OPV παραγγέλθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και θα παραδοθεί στην Κύπρο προς το τέλος του έτους για να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Το έργο αποτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Avi Shahaf, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ισραηλινών Ναυπηγείων, "Το έργο έχει μεγάλη σημασία για την εταιρεία και επενδύσαμε τις γνώσεις, την εμπειρία και την ευστροφία μας για να κατασκευάσουμε και να προμηθεύσουμε αυτό το μοναδικό τεχνολογικά προηγμένο πλοίο. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου για την εμπιστοσύνη που επένδυσαν στα Ισραηλινά Ναυπηγεία για να παραδώσουν αυτό το σκάφος ».

Όπως σημειώνει το defence-blog.com το νέο OPV έχει εκτόπισμα 430 τόνων, συνολικό μήκος 62 μέτρων, μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων και φέρει έως και 30 μέλη πληρώματος συν μια μονάδα Ειδικών Δυνάμεων. 

Στο σκάφος είναι εγκατεστημένα πολλαπλά εξελιγμένα συστήματα, όπως το 2 Rafael Typhoon Weapon Stations, προηγμένα ραντάρ, ηλεκτρο-οπτικά ωφέλιμα φορτία, συστήματα επικοινωνιών, όπως δορυφορικές επικοινωνίες, συστήματα πλοήγησης, συστήματα εντολών και ελέγχου και πολλά άλλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail