Η δημοκρατία πλέον ως καλαμπούρι

suju / pixabay.com
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι παλιοί και νυν πολιτικοί βγαίνουν στο βήμα για να υπεραμυνθουν της αλλαγής του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία, με έναν πρόεδρο που θα ψηφίζεται άμεσα απο το λαό. αλλά θα μένει για όλη τη θητεία του πέντε ή και παραπάνω χρόνων και θα ορίζει αυτός τις κυβερνήσεις ή θα τις καταργεί.

Τό άλλοθι που επικαλούνται οι περισσότεροι είναι η νομοθετική και πολιτική σταθερότητα απαραίτητη για το να γίνουν νέες επαγγελματικες και επιχειρηματικές δραστηριότητες

Λογικό ακούγεται. Μόλις ξεπουληθούν όλα στους ξένους δανειστές αντί πινακίου φακής, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ούτε απεργίες, ούτε πολιτική αστάθεια, ούτε άσχημο κλίμα για να μην τους κακοκαρδίσουμε.

Θα πρέπει να έχει αλλάξει το Σύνταγμα και να γίνει συνταγματάκι της πλάκας , για τον κόσμο και Συνταγματάρα για τους επενδυτές. Θα προστατεύονται με νόμους μόνο οι οικονομικοί κατακτητές και όχι οι κάτοικοι.

Θα βράζει ο τόπος απο τις αδικίες και θα βγαίνει η προεδράρα και θα λέει , φύγετε εσείς ανίκανοι, ελάτε οι επόμενοι, κυβερνήσεις ανδρείκελα, μαριονέτες της ακλόνητης προεδράρας και των δανειστών. Πού να αντιδράσεις; Θα περιμένεις 5-6 χρόνια να λήξει η θητεία της προεδράρας.

Γιατί μη νομίζετε οτι θα γίνουμε ξαφνικά Γαλλία ή ΗΠΑ. ¨Εχουν και οι μπανανίες και τα προτεκτοράτα τις δικές τους Προεδράρες της "Δημοκρατίας" τους , τρομάρα τους.

Και οπως θα λέει και το τραγούδι του μέλλοντος "οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η Προεδράρα μένει"

Και μη νομίσετε οτι με την επόμενη αλλαγή του Συντάγματος θα αλλάξει ή θα καταργηθεί ο νόμος περι ευθύνης υπουργών. Το έκτρωμα αυτό ήρθε για να μας διαλύσει και θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμα. Τόσα ώστε να νομοθετούν χωρίς καμμιά αιδώ και καμμιά τιμωρία.

Για να γίνει η δημοκρατία τελικά, ένα καλαμπούρι, η ελευθερία να επιλέγουμε τους δικούς μας Προέδρους ως δικτάτορες να μας κυβερνούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail