Νέο χαστούκι από τη Γερμανία στην Αγκυρα (αλλά όπλα συνεχίζει να δίνει κανονικά)

Reuters Photo
Η Γερμανία απέρριψε ένα επίσημο αίτημα από την Τουρκία να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία των μελών του ομίλου FETÖ που πρόσκειται στον Φετουλάχ Γκιουλέν σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel το Σάββατο.

Χωρίς να αναφέρει τις πηγές του, το περιοδικό σημειώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο στα τέλη Απριλίου να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της FETÖ και των μελών της στη Γερμανία επισυνάπτοντας μια λίστα με 80 ονόματα.

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε επισήμως το αίτημα στα τέλη Ιουνίου, λέγοντας στην Άγκυρα ότι "το αίτημα δεν έχει νομική βάση". Το Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των αιτήσεων της Τουρκίας για έκδοση που εστάλησαν στη Γερμανία αυξήθηκε σε 53 από την αρχή του έτους, υπερβαίνοντας ήδη το σύνολο του 2016.

Φυσικά όλα αυτά τα "όχι" αφορούν μη ουσιαστικά ζητήματα για τη Γερμανία καθώς οι παραδόσεις όπλων αλλά και οι ναυπηγήσεις υποβρυχίων προχωρούν κανονικότατα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail