Ξεδιάντροποι - Μειώθηκαν τα δηλωθέντα έσοδα των επαγγελματιών αλλά δε βλέπουν το προφανές

Alexas_Fotos / pixabay.com
Freepen.gr - Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής" καθώς τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών εμφανίζονται μειωμένα κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 3,8 δισ. ευρώ, έναντι 4,7 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να αποφύγουν τις υπέρογκες επιβαρύνσεις από φόρους και κυρίως από εισφορές, απέκρυψαν εισοδήματα.



Το γεγονός ότι με τις υπέρογκες εισφορές, τους φόρους, την ακρίβεια κτλ, μπορεί να τους έχει πάρει και να τους έχει σηκώσει όλους, φαίνεται ότι δεν απασχολεί το υπουργείο Οικονομικών. Με το στανιό βαπτίζονται όλοι φοροφυγάδες. Αποκλείεται πχ να κλείνουν, να έχει πέσει η πελατεία τους κ.ο.κ.

Προφανώς για την κυβέρνηση θα έπρεπε σε καθεστώς capital controls, δυσθεώρητων φόρων και εξωπραγματικών εισφορών, οι επαγγελματίες να μη βάζουν λουκέτο και να δηλώνουν περισσότερα.

Οι μόνοι που συνεχίζουν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτοί για τους οποίους υποφέρουν όλοι οι υπόλοιποι, διορισμένοι και συνταξιούχοι από τα 40 τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail