Πλειοψηφία ρεκόρ στη Γερμανία δε θέλει την Τουρκία στην Ευρώπη


geralt / pixabay.com
Μελίνα Κονταξή 


Όπως γράφει το Politico σύμφωνα με έρευνα για το γερμανικό δίκτυο ARD αριθμός ρεκόρ Γερμανών δε θεωρεί ότι η Τουρκία ανήκει στην ΕΕ και πιστεύει ότι οι ενταξιακές συνομιλίες με τη συγκεκριμένη χώρα πρέπει να τελειώσουν.

Περίπου το 84 τοις εκατό όσων απάντησαν στην έρευνα λένε ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ ενώ ένα ποσοστό 88 τοις εκατό θέλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υιοθετήσει σκληρή τακτική απέναντι στην Τουρκία.

Ένα 77 τοις εκατό θεωρεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να λάβει οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας αν και ένα 80 τοις εκατό πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα των συνομιλιών.

Τα ποσοστά είναι μεγάλα και κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινής γνώμης για το συμφέρον μας. Κανείς δεν αμφισβητεί τα συμφέροντα που συνδέουν την Γερμανική ελίτ με την Τουρκία όμως κάθε κυβέρνηση για να εκλεγεί και να εξυπηρετήσει συμφέροντα χρειάζεται την ψήφο οπότε πρέπει να ακούσει την κοινή γνώμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail