Εύγε για την υπογραφή σας


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Διαβάζουμε στην είδηση της ημέρας:

"Με 1.200 υπογραφές νέων που έχουν γεννηθεί μετά το 1981, την χρονιά που έγινε για πρώτη φορά κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά."

1200 νέοι που γεννήθηκαν μετά το 1981 , ανδρώθηκαν δηλαδή την εποχή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου το 1999, όπου χιλιάδες έχασαν την περιουσία τους όταν οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ σαν αβανταδόροι παπατζή της οδού Αθηνάς προέτρεπαν συνταξιούχους και μικρομεσαίους να ποντάρουν τις οικονομίες τους για να κερδίσουν.

Κάποια στιγμή οι μάστορες σφύριξαν τέλος στο πανηγύρι, αφού είχαν ξεφορτώσει την πραμάτεια τους στα κορόιδα και ο κόσμος έμεινε με άχρηστα χαρτια στα χέρια. Περιουσίες ολόκληρες εξαφανίστηκαν ή άλλαξαν χέρια εκείνη την εποχή.

Γαλουχήθηκαν με Κλίκ και Νίτρο, τις εποχές που η επιχειρηματική λαμογιά και η πολιτική καγκουριά ήταν μαγκιά, τρόπος ζωής.

Λίγο μετά οι ίδιοι νέοι για ένα σάντουιτς ενα χυμό και ένα γιαουρτάκι, ίσως και με την υπόσχεση μιας θεσούλας, βοήθησαν ως εθελοντές στο επόμενο πανηγυράκι της Ολυμπιάδας που 13 χρόνια μετά δεν υπάρχει ακόμα μια ξεκάθαρη ανάλυση του κόστους του, η αποπληρωμή του οποίου φυσικά έπεσε πάλι στην πλάτη των γνωστών κορόιδων.

Άλλοι από αυτούς με μπαμπάδες και μαμάδες κομματόσκυλα ή οι ίδιοι φοιτητοπατέρες της συμφοράς, διορίστηκαν σε μια θεσούλα στο δημόσιο για να μπορέσει αργότερα ο Θ. Πάγκαλος να εκστομίσει το περίφημο "μαζί τα φάγαμε".

Ψήφισαν Σημίτη, Ακη, Τσουκάτο, Μαντέλη, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και αργότερα πήγαν να ψηφίσουν τον ΓΑΠ που υποσχόταν οτι λεφτά υπάρχουν και τον Παπακωνσταντίνου.

Σφύριζαν αδιάφορα πίνοντας φραπεδάκι ή ουισκάκι με ξηροκάρπια όταν η χώρα φορτωνόταν με άχρηστο εξοπλισμό, οταν οι μίζες έπεφταν βροχή και οι ξένες εταιρείες έκαναν πάρτυ με τα εξοπλιστικά και τα πακέτα της ΕΕ.

Δεν ίδρωσε καθόλου το αυτάκι τους όταν ο Γ. Παπανδρέου αποχωρούσε απο την ηγεσία αφήνοντας μια τεράστια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του κόμματος, που πάλι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Δεν στενοχωρήθηκαν καθόλου που ο Βενιζέλος έκανε συμμαχία με τον προαιώνιο ιδεολογικό έχθρό, το κόμμα που ήταν προορισμένο κάποτε να μπεί στα χρονοντούλαπα της ιστορίας και να ψηφίζουν μαζί αγαπημένοι, με πόνο ψυχής πάντα, μνημόνια και επώδυνα φορομπηχτικά μέτρα.

Δεν στενοχωρήθηκαν ή δεν απόρησαν οταν ένα-ενα πρωτοκλασάτα στελέχη της συμ... ε...συγγνώμη των κυβερνησεων των εκσυγχρονιστών ήθελα να γράψω, πήγαιναν γραμμή στον εισαγγελέα.

Βέβαια μπορεί να μην ισχύει τίποτα απο όλα αυτά και τα παιδιά αυτά, οι 35ρηδες και 35αρες να είναι αγνά, άσπιλα και αμόλυντα, να είδαν φώς και να μπήκαν στο μεγάλο φορέα που σχηματίζεται απο τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της ΔΗΜΑΡ και των υπολοίπων.

Αυτό που με προβληματίζει πάντως είναι ότι τα βερεσέδια του κόμματος της κας Γεννηματά, που θα απορροφηθεί απο το νέο φορέα εξαφανίζοντας τον ΑΦΜ του και τα χρέη του προς το δημόσιο και τις τράπεζες θα τα πληρώσει για μια ακόμα φορά ο δυστυχής Ελληνας φορολογούμενος.

Αλλά δεν πειράζει παιδιά,εσείς να είστε καλα και οι άλλοι ας ψοφήσουν πληρώνοντας τα κερατιάτικα, εύγε για την υπογραφή σας...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail