Η Βόρεια Κορέα δε θα πατήσει πρώτη το κουμπί - Οι ΗΠΑ δε θα ρισκάρουν ολοκαύτωμα της περιοχής

Public_Domain_Photography - pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Άλλη μια πυραυλική δοκιμή πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα. Ο βαλλιστικός πύραυλος κάλυψε μια απόσταση περίπου 3.700 χλμ στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα. Το πρώτο ότι για δεύτερη συνεχή φορά ο πύραυλος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και το δεύτερο ότι μπορεί να φτάσει τόσο μακριά όσο χρειάζεται.

Τι σημαίνει αυτό; Σε αρκετές πυραυλικές δοκιμές του καθεστώτος βλέπαμε ότι κατέληγαν σε φιάσκο με την ισραηλινή debka να μιλά ανοικτά για σαμποτάζ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όμως οι τελευταίες δοκιμές πέτυχαν τον σκοπό τους και έδειξαν το εξής:

Ακόμη κι αν δεν μπορέσουμε να πλήξουμε το Λος Αντζελες, τη Χαβάη ή το Γκουάμ, είναι πολύ πιθανό να κάνουμε στάχτη τους συμμάχους σας, δηλαδή τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Αυτή η πιθανότητα έχει σχεδόν την ίδια αποτρεπτική ισχύ με ένα πλήγμα τις ΗΠΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως έλεγε ένας γνωστός μου «τα σκοτώνεις όσο είναι μικρά». Τώρα η Βόρεια Κορέα μεγάλωσε, απέκτησε οπλοστάσιο και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να γίνει αποδεκτή ως έχει διότι αυτός είναι ο αντικειμενικός της σκοπός.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μόνο παράφρων δεν είναι κι ας τον έχουμε χλευάσει, κακώς, στο παρελθόν. Αντίθετα πράττει τα αυτονόητα για να μην καταλήξει όπως ο Σαντάμ ή ο Καντάφι. 

Ο νέος πόλεμος της Κορέας διεξάγεται σε άλλα επίπεδα και μέσα. Με διαφορετικά όπλα όπως η διεθνής δαιμονοποίηση της χώρας και οι κυρώσεις. Ωστόσο όπως έδειξε η ιστορία με τη Συρία αλλά και την ίδια τη Βόρεια Κορέα, αν διαθέτεις μερικούς σοβαρούς συμμάχους θα τα καταφέρεις.

Τα πυρηνικά είναι όπλα αποτροπής, όχι χρήσης. Τα έχεις στο οπλοστάσιο και κάνουν τη δουλειά τους ως φόβητρο. Η μόνη χώρα που έκανε χρήση τους είναι οι ΗΠΑ, αυτές δηλαδή που βρίσκονται ήδη στο σκαμνί του κατηγορουμένου της ιστορίας για τα όσα δεινά προκάλεσαν σε ανεξάρτητες και ισχυρές χώρες.

Η Πιονγκγιάνγκ δε θα πατήσει το κουμπί πρώτη, ούτε οι ΗΠΑ θα αποτολμήσουν μια κίνηση η οποία θα φέρει αιματοκύλισμα σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Ωστόσο υπάρχουν πάντα τα "τυχαία" γεγονότα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail