Μυρίζει μπαρούτι στο βόρειο Ιράκ - Βαγδάτη: Δε θα ανεχθούμε ένα δεύτερο Ισραήλ στα εδάφη μας

Freepen.gr - Τον Ιούλιο ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, Νούρι Μαλίκι, είχε δηλώσει στο πρακτορείο Σπούτνικ ότι το Κουρδιστάν δεν θα μπορέσει να αποσχιστεί, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στο σύνταγμα του Ιράκ. Απαντώντας στην ανακοίνωση του Μπαρζάνι για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, ο Μαλίκι προειδοποίησε ότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί την ίδρυση του "ενός ακόμη Ισραήλ".

Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος, αντίπαλος της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν, δήλωσε την Κυριακή ότι η Βαγδάτη δεν θα ανεχθεί την εμφάνιση ενός δεύτερου Ισραήλ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, αναφερόμενος στο επερχόμενο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο ιρακινό Κουρδιστάν.

"Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός άλλου Ισραήλ στο βόρειο Ιράκ", δήλωσε ο Μαλίκι μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ιράκ, όπως ανέφερε το ιρακινό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ υποστηρίζει τις προσπάθειες των Κούρδων για τη δημιουργία του δικού τους κράτους. Εξέφρασε μια «θετική στάση» απέναντι σε ένα κουρδικό κράτος στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, αποκαλώντας τους Κούρδους «γενναίους, φιλοδυτικούς που μοιράζονται τις ισραηλινές μας αξίες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail