Δε μας τιμά, ας τον κλείσουμε

Νίκος Γεωργαντζάς

Ειδήμονες ιστοριογράφοι ερευνούν την έκφανση εκείνη του δεσποτικού καθεστώτος, την οποία αποκαλούν ‘κύκλο δυναστειών της Κίνας’. Είναι απορίας άξιον ότι στον ελλαδικό χώρο, από όλες τις εκφάνσεις του δεσποτικού καθεστώτος, τον μιμητισμό του κύκλου δυναστειών της Κίνας ανεχόμαστε, π.χ., υπό τις δυναστείες Καραμανλή, Παπανδρέου-Τσίπρα, Μητσοτάκη-Μπακογιάννη και οψόμεθα για κάτι λοιπά.

Οι ιστοριογράφοι συγκλίνουν στο ότι ο δυναστικός αυτός κύκλος είναι μογγολικής καταγωγής. Ὀμως τον βλέπουμε επίσης να επιβάλλεται τόσο στην αγγλική όσο και στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Δεν τιμά το ελληνικό μας έθος και έθνος, ο μιμητισμός αυτός του κύκλου δυναστειών της Κίνας. Είναι καιρός οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πράξουμε από κοινού, ώστε να κλείσουμε αυτόν τον δυναστικό κύκλο ετεροκυβέρνησής μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail