Έγινε Τούρκος ο Ερντογάν! Μήνυμα σε Κούρδους του Ιράκ: Οι σημαίες του Ισραήλ δεν πρόκειται να σας σώσουν

(Φωτογραφία του Αζαντ Λάσκαρι / Reuters)

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους Κούρδους του Ιράκ ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τη διάλυση της Δημοκρατίας του Ιράκ κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής την Τρίτη.

"[Θα]βρεθούν σε δύσκολη θέση όταν αρχίσουμε να επιβάλλουμε τις κυρώσεις μας (...)" Θα τελειώσει όταν κλείσουμε τις πετρελαϊκές παροχές, όλα τα έσοδά τους θα εξαφανιστούν και δεν θα μπορέσουν να βρουν φαγητό όταν μας τα φορτηγά σταματήσουν να πηγαίνουν στο βόρειο Ιράκ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης συνέχισε λέγοντας ότι "οι ισραηλινές σημαίες" δε θα σώσουν την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) από τη διεθνή απομόνωση. Ακόμη περισσότερο, το γεγονός ότι μόνο το ισραηλινό καθεστώς ήταν θετικό στη στήριξη του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου αποδεικνύει την παρανομία του, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

"Εάν η μόνη υποστήριξη για το δημοψήφισμα του KRG δίνεται από το Ισραήλ και αν το PKK ξεκινήσει να γιορτάζει τα αποτελέσματα ακόμα και πριν από τις δημοσκοπήσεις, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αθωότητα ούτε νομιμότητα", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail