Το φαινόμενο να έχεις βουλευτή τον Τραγάκη και να νομίζεις πως θα βγεις αυτοδύναμος

MichaelGaida / pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Τόσο καιρό απορούσα, κι ενίοτε μοιραζόμουν μέσα από το παρόν φιλόξενο βήμα, τον προβληματισμό μου πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν απλά εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάναμε διάφορες προσεγγίσεις αλλά σήμερα ο Γιάννης Τραγάκης μας παρέδωσε ένα πρακτικό μάθημα. Λέει πχ ο κυρ Γιώργης «εγώ σιγά σιγά θα τα παρατήσω, η δουλειά είναι στρωμμένη και θα πάω στο χωριό να αράξω. Τώρα θα αναλάβουν τα παιδιά».

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Τραγάκης. Κάθισα, χόρτασα βουλευτιλίκι, απόλαυσα προνόμια, ώρα να μπει και το παιδί στη δουλειά. Και λογικά σκέφτηκε ο Τραγάκης σε ένα κόμμα στο οποίο ο αρχηγός είναι γιος προηγούμενου πρωθυπουργού, αδερφός μεγαλοστελέχους και θείος περιφερειάρχη.

Σε ένα κόμμα όπου αρκετά παιδιά παλαιών στελεχών του πολιτεύθηκαν και πολιτεύονται εξασφαλίζοντας το μέλλον τους. Παραδείγματα δε χρειάζονται.

Ο Κυριάκος αντέδρασε και έκοψε τον υιό Τραγάκη από τις επόμενες εκλογές (προσέξτε το αυτό διότι θα υπάρχουν και μεθεπόμενες) για να περάσει το μήνυμα ότι αυτός αποφασίζει, όχι πως τα τζάκια μας τελείωσαν αφού συνεχίζουν να καπνίζουν κανονικότατα και επί των ημερών του.

Με άλλα λόγια μπορεί το πρώτο όχημα να έχει μηχανικό πρόβλημα, ωστόσο όταν κι εσύ αντιμετωπίζεις θέμα με το κιβώτιο και τις σχέσεις, δεν μπορείς να αναπτύξεις ταχύτητα για να ξεφύγεις πολύ μπροστά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail