«Δε θα κάνετε άσκηση στη Λήμνο» λέει η Τουρκία

Αναδημοσίευση από: newsbeast.gr

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας στην παράτυπη έκδοση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ 4540/17, που, εκτός του ότι ζητάει να μην γίνει στρατιωτική άσκηση στη Λήμνο που θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένη, την αποκαλεί και με άλλο όνομα, όπως τονίζει στην αντιΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Ελλάδα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η Τουρκία συγκεκριμένα συνεχίζοντας την συντήρηση των αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας, αποκαλεί την Λήμνο με το όνομα «LIMNI» και τονίζει σε αυστηρό ύφος πως η Ελλάδα βάση διεθνών συνθηκών δεν έχει το δικαίωμα στρατιωτικών ασκήσεων στο νησί.

9fx8sjm4
Η Αθήνα στην αντιΝΟΤΑΜ με αριθμό Α2321/17 που εξέδωσε για να απαντήσει στην Τουρκική αμφισβήτηση επισημαίνει πως εκτός του ότι η Άγκυρα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ που αφορούν το FIR Αθηνών, τα επιχειρήματα που αναφέρονται είναι νομικά αστήριχτα.
uqu3m4hg
Παρά ταύτα το «αυτί» της Άγκυρας δεν φαίνεται να ίδρωσε που εξέδωσε και τρεις NAVTEX και συγκεκριμένα τις με αριθμό 915/17, 916/17 και 917/17.
Με την 917/17 δεσμεύει παράτυπα μια μεγάλη περιοχή θαλάσσια περιοχή νότια της Κάσου και της Καρπάθου και ανατολικά της Κρήτης, για ναυτικές ασκήσεις από σήμερα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι στις 28 του μήνα.
reyrtryrxartis1
Με τις άλλες δύο η Άγκυρα εξαγγέλλει πως θα κάνει ασκήσεις όπλων στις 21 και 23 του μήνα σε δύο περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα μέσα στο νοητό τρίγωνο που σχηματίζουν τα νησιά Λέσβος, Άη-Στράτης και Σκύρος.
XARTIS2
hgj
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...