Συγχαρητήρια Αλέξη και Πάνο που αλλάξατε την Ευρώπη και τη Γερμανία!

PDPics / pixabay.com
Λουκάς Γεωργιάδης (facebook)

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δημιουργεί νέα δεδομένα και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Επί τη ευκαιρία ας κάνουμε ένα flash back για να ερμηνεύσουμε μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων στο χθεσινό αποτέλεσμα:

1. Το "Go back Merkel" του ακατανόμαστου ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου μεταφράστηκε μεταξύ άλλων σε ενίσχυση των Φιλελεύθερων. Εάν δε οι τελευταίοι μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, τότε είναι σίγουρο ότι οι αναταράξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και άρα στη συγκυβέρνηση των άχρηστων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είναι εντονότατες.

2. Η... προειδοποίηση του Καμμένου το 2015 προς τη Γερμανία "Θα σας γεμίσουμε με Τζιχαντιές" και όσα ακολούθησαν, έφεραν στην τρίτη θέση τους φασίστες-νοσταλγούς του Χίτλερ.

3. Η επίσης γνωστή φράση του Καμμένου "Θα το κάνουμε Κούγκι" σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είχε αντίκτυπο στο εσωτερικό της Γερμανίας με πολλούς να ζητούν το Grexit. Μεταξύ αυτών και οι Φιλελεύθεροι οι οποίοι βγήκαν τέταρτο κόμμα και επανήλθαν δυναμικά στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας μετά από απουσία 4 ετών.

4. Οι διακηρύξεις Τσίπρα προ διετίας στο συνέδριο του Αριστερού Die Linke είχαν ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κόμμα να βγει πέμπτο και καταιδρωμένο στη νέα Βουλή, ενώ τα στελέχη της γερμανικής αριστεράς που δεν θέλουν άλλη λιτότητα για τον γερμανικό λαό, άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις από τον Τσίπρα.

5. Οι Σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς... πέτυχαν το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκαετιών και ας έσπευσε από την πρώτη στιγμή πριν από μήνες ο Τσίπρας να τον υποστηρίξει. Τελικά τον χαντάκωσε!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΟ. ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ... ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ... ΜΟΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΙΧΑΘΟΥΝ!

ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟ Ο... ΑΘΛΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ! ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail