Πολυβόλο ο Καλάσνικοφ κι ανατροπή από Μόσχα: Επιστρέψτε το Κοσσυφοπέδιο στη Σερβία!

Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Επιτροπής της Ρωσικής Δούμας για την Ευρασιατική Ολοκλήρωση, Λεονίντ Καλάσνικοφ, απαντώντας στις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την ανάγκη σεβασμού σην κυριαρχία των κρατών κάλεσε τη Δύση να επιστρέψει στη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο.

«Η προτροπή για σεβασμό στην εθνική κυριαρχία από τον πρόεδρο μιας χώρας , η οποία κατέστρεψε ολόκληρο τον κόσμο, είναι, ειλικρινά, κυνική Ας αρχίσουμε με το Κοσσυφοπέδιο, που διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία οι ίδιοι πήγαν και άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας ..;» δήλωσε ο Καλάσνικοφ στο Tass την Τρίτη, σχολιάζοντας την ομιλία του Trump στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Υπενθύμισε ότι η πρώην Γιουγκοσλαβία είχε καταστραφεί από την παράκαμψη όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των κυρώσεων του ΟΗΕ, και η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου «πραγματοποιήθηκε χωρίς δημοψήφισμα και με τη βία». Αν η αναφορά του Τραμπ αφορούσε την Κριμαία, σχολίασε ο Καλάσνικοφ, «δεν μπορεί κανείς να πει ότι η ένταξή της στη Ρωσία βασίστηκε στη βούληση των πολιτών και χωρίς εμφύλιο πόλεμο.»

«Και οι ΗΠΑ που οι ίδιες κατέστρεψαν το διεθνές δίκαιο, προσπαθούν τώρα να διδάξουν. Ο κυνισμός στην ακραία μορφή του. Επιστρέψτε το πρώτο Κοσσυφοπέδιο!» - κατέληξε ο επικεφαλής της επιτροπής.

Νωρίτερα Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ασχοληθεί με τις απειλές για την εθνική κυριαρχία δείχνοντας την Ουκρανία και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Είναι βέβαια απορίας άξιο που δεν έδειξε τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail