Δάσκαλοι σε υπνόσακο

Αναδημοσίευση από: tvxs.gr

Πάνω που το Υπουργείο Παιδείας καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να καλύπτει έγκαιρα τα λειτουργικά κενά των σχολείων με αναπληρωτές, ένα άλλο πρόβλημα εμφανίζεται: οι αναπληρωτές δεν μπορούν να βρουν κατοικίες σε υποφερτές τιμές στα νησιά που έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση.

Η άνοδος του τουρισμού και το Airbnb, έχουν περιορίσει τις διαθέσιμες κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς από τους οποίους ζητάνε τον μισό και παραπάνω μισθό για κάποια άθλια καταλύματα. Κάποιοι κατέληξαν να κοιμούνται με υπνόσακους στις παραλίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Οι διαδηλώσεις των αναπληρωτών για τα πρωτοφανή γεγονότα είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Είναι ο αδύναμος κρίκος της εκπαιδευτικής αλυσίδας, που καλούνται να παράξουν κρίσιμο έργο σε περιοχές που τους έχουν απόλυτη ανάγκη αλλά σε δυσμενείς συνθήκες και με πενιχρές απολαβές, που συνήθως εξανεμίζονται από τις μετακινήσεις. Αν έχουν και την ατυχία να διοριστούν σε νησιά με ανεπτυγμένο τουρισμό, δεν έχουν που να κοιμηθούν.

Πολιτεία και τοπικές κοινωνίες έχουν την υποχρέωση να ανακουφίσουν όσους περνούν αυτή τη δοκιμασία για να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους. Ζητείται λύση συντεταγμένη είτε με τη μορφή επιδόματος, είτε με τη μορφή κεντρικής μίσθωσης των αναγκαίων κατοικιών αλλά όχι με μπαλώματα. Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ένα μέρος των εσόδων που έχουν οι Δήμοι με αυξημένη τουριστική κίνηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό.

Είναι παρανοϊκό να ζητά κανείς από χαμηλόμισθους δασκάλους να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευση και οικογενειών που θησαυρίζουν στα κοσμικά νησιά !
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...