Μια μεθοριακή πόλη, το Albukamal θα βγάλει το μεγάλο νικητή της Συρίας - Ο Πούτιν το γνωρίζει

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν την προ πολλού αναμενόμενη επίθεση του Deir Ezzor αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο, στοχεύοντας στη βόρεια ύπαιθρο αυτής της επαρχίας από τις θέσεις τους κοντά στα σύνορα του κυβερνείο της Al-Hasakah.

Ο πρωταρχικός στόχος της SDF είναι να φθάσει στην συνοριακή πόλη Albukamal, η οποία υπήρξε επί μακρόν προπύργιο της ISIL στο Deir Ezzor.

Ωστόσο, το SDF, που αναλαμβάνει τον έλεγχο του Albukamal, δημιουργεί πρόβλημα για τη συριακή κυβέρνηση, καθώς η πόλη φιλοξενεί το σημαντικότερο σημείο διέλευσης των συνόρων στην Ανμπάρ με το Ιράκ.

Για να εξουδετερώσει την επέκταση των ΗΠΑ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) επιτάχυνε την επίθεση του Deir Ezzor στρέφοντας την προσοχή τους στις κατεχόμενες περιοχές της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός σχεδιάζει τώρα να διασχίσει τον ποταμό Ευφράτη προκειμένου να εμποδίσει την πρόοδο της SDF στο Albukamal. Στα πλαίσια αυτά κατέφθασαν μεγάλα κονβόι με ρωσικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει αμφίβια οχήματα, ταχύπλοα και πλωτές γέφυρες.

Ο Συριακός Στρατός όπως αναφέρει το almasdarnews.gr έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη για να πάρει το Albukamal πριν από το SDF αν φτάσει πρώτος.

Επίσης με τη μάχη της Ράκκα ακόμη σε εξέλιξη, οι Κούρδοι μπορούν να αφιερώσουν ικανό στρατιωτικό προσωπικό για να πάρουν το Albukamal και μάλιστα σε μια περιοχή δίχως έντονο κουρδικό στοιχείο;

Μια μεθοριακή πόλη, το Albukamal θα βγάλει το μεγάλο νικητή της Συρίας. Ο Πούτιν και ο Ασαντ το γνωρίζουν καλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail