Συνδικαλιστής σε ειδική άδεια επί 8 χρόνια ζητούσε και επίδομα αδείας προσαυξημένο κατά 100%

Αναδημοσίευση από: capital.gr

Του Παναγιώτη Στάθη

"Πάγο" σε συνδικαλιστή που βρισκόταν σε συνδικαλιστική άδεια επί 8 χρόνια και διεκδίκησε επίδομα αδείας προσαυξημένο 100% έβαλε η δικαιοσύνη. Παρά το γεγονός ότι το Εφετείο Αθηνών τού επιδίκασε 48.724 ευρώ, ο Άρειος Πάγος τού τα πήρε πίσω.

Το πρόσωπο αυτό ήταν αποσπασμένο στο ΔΣ της ΟΑΣΕ και σύμφωνα με την ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου διατηρούσε το σύνολο των αποδοχών (βασικός μισθός, επιδόματα κ.λπ.) που λάμβαναν πριν τη συνδικαλιστική απόσπαση.

Η εταιρεία δεν του χορήγησε όλο το χρονικό διάστημα που είχε τη συνδικαλιστική ιδιότητα την ετήσια άδεια αναψυχής (θερινή άδεια) και το προβλεπόμενο επίδομα. Ο συνδικαλιστής προσέφυγε στα δικαστήρια και αρχικά το Εφετείο Αθηνών τον δικαίωσε δεχόμενο ότι η εργοδότρια εταιρεία όφειλε να δώσει και τα επιδόματα θερινής άδειας των ετών 2009-2011 με προσαύξηση 100%, λόγω υπαιτιότητάς της.

Οι Αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η εργοδότρια επιχείρηση δεν οφείλει να καταβάλει ούτε τις αποδοχές αδείας ούτε και την προσαύξηση του 100%. Και αυτό γιατί η εταιρεία εξ αντικειμένου και ανεξάρτητα από τη θέλησή της, δεν είχε τη δυνατότητα να του χορηγήσει άδεια αναψυχής για τον λόγο ότι τελούσε διαρκώς, επί σειρά 8 ετών, σε συνδικαλιστική άδεια χωρίς διακοπή, μη παρέχων την εργασία του στην εταιρεία που είχε προσληφθεί.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...