Ενώ βγάζουν στο σφυρί ακίνητα αξίας 30,8 δισ. ευρώ - Ξεπουλάνε για 14 εκατ. δάνεια 2 δισ. ευρώ!

Αναδημοσίευση από: paron.gr

Και έπεται συνέχεια - Μύρισαν... ψοφίμι και μαζεύτηκαν πολλά «κοράκια»

Αρχίζει ο... χορός των καταραμένων... Και οι πρώτοι που σέρνουν τον χορό είναι όλοι εκείνοι που έχουν πάρει καταναλωτικά δάνεια από τράπεζες, οι οποίοι παραδίδονται στα «κοράκια-αρπακτικά», τα γνωστά funds. Τον χορό της πώλησης «κόκκινων» δανείων άνοιξε η Eurobank, η οποία πουλάει σε ξένα funds καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ για 14.000.000 ευρώ! Δάνεια τα οποία η τράπεζα έχει κατατάξει στα μη εξυπηρετούμενα και είναι σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης εδώ και πολλά χρόνια.

Τα δάνεια αυτά αφορούν πάνω από 200.000 άτομα! Και αντιλαμβάνεται ο καθένας τι εκβιασμούς θα αντιμετωπίσουν, αν μάλιστα έχουν βάλει εγγυητές ή έχουν κάποια περιουσία στο όνομά τους. Τη σκυτάλη μετά τη Eurobank παίρνουν η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank. Ο στόχος είναι μέσα στο επόμενο δεκαπεντάμηνο να πουληθούν δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Η πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με βάση τον προγραμματισμό, μετά τις εντολές των δανειστών, είναι η εξής:

• Από 75,9 δισ. ευρώ που ήταν το 2016, φέτος να κατέβουν στα 65,9, το 2018 στα 53 και το 2019 στα 40,2 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλάδοι με τα υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι η εστίαση (76,3%), η κλωστοϋφαντουργία (75,5%) και η βιομηχανία χάρτου – ξύλου (67,1%).

Στο σφυρί ακίνητα!
Στο μεταξύ, είμαστε ένα βήμα πριν από την πώληση ακινήτων αξίας 30,8 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 46,1 δισ. ευρώ, που αφορούν εξασφαλίσεις προς τις τράπεζες για «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια ιδιωτών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν να... δουλεύουν ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 88% των συνολικών εξασφαλίσεων των τραπεζών είναι ακίνητα, από τα οποία το 50% είναι οικιστικά, το 34% εμπορικά και βιομηχανικά και το 4% άλλης μορφής. Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Δεκέμβριο οι πλειστηριασμοί θα είναι πάνω από 5.000.

Κατέφθασαν πολλά «κοράκια»...
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι έχει ήδη έρθει... σμήνος από «κοράκια». Δείχνει ότι υπάρχει πολύ... φαΐ. Ήδη αρκετά funds έχουν ζητήσει άδειες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, οι οποίες χορηγούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόσφατα δόθηκε άδεια στην εταιρεία Β2ΚΑΡΙTAL ΑΕ, η οποία είναι θυγατρική του νορβηγικού ομίλου B2Holding.

Ήδη έχουν αδειοδοτηθεί η Alvarez & Marsal, η UCI, θυγατρική του γαλλικού τραπεζικού ομίλου BNP Paribas, η αγγλική Resolute Asset Management, που εστιάζει στον τομέα των ακινήτων, η Cepal, που αποτελεί σύμπραξη της Centerbridge και της Alpha Bank, η Pillarstone, που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της KKR, της Alpha Bank και της Eurobank, η FBS, θυγατρική της Eurobank, η ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, θυγατρική της Attica Bank, και η Aktua Hellas, που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία της ισπανικής Aktua και της Alpha Bank.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...